CHP Zonguldak Milletvekili ve 24 Haziran erken seçimlerinde Zonguldak 1. sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, DTO Batı Karadeniz Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem’i ziyaret etti. Demirtaş’a ziyaretinde partisinin Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, bazı belediye meclis üyeleri ve partililer de eşlik etti.

 

"TERSANECİLİK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ PARLAK DEĞİL”

Ziyarette konuşan Demirtaş, Ereğli’nin son 10 yıldır çok büyük bir krizin eşiğinde olduğunu söyledi ve “Ereğli’nin en önemli istihdam kaynaklarından birisi olan tersanecilik sektörünün geleceği yine parlak değil. Biz üzülüyoruz her seçim döneminde aynı konuyu konuşmaktan. Çünkü milyonlarca dolar yatırım yapılmış ve birbirinden değerli ustalar, işçiler yetişmiş hem ekonomik kaynağınızı hem de insan kaynağınızı heba etmiş durumdasınız. Buraya bir türlü adım atılmadı. Şuanda,  da durum yine pek parlak değil. Üstüne üstlük gökten paranın yağdığı dış kaynağın çok bol olduğu dönemden geçtik. Öyle bir durumda tersanelerin durumu düzelmedi. Şimdi paranın kıt olduğu bir dönemdeyiz, para ana kaynağına geri gidiyor, Amerika’ya gidiyor. Böyle bir ortamda da sermaye kıtlığı yaşayacağımız muhakkak. Dış borcun altında ezilen de bir ülkeyiz şuanda. Böyle bir ortamda işimiz çok daha zor. Ama bunu biz Türkiye ve Ereğli için çözmek zorundayız. Bu da bir fırsat; 24 Haziran’da inşallah bir zihniyet değişimi gerçekleşecek. Ben şuna inanıyorum; 24 Haziran’da muhalefet partileri çoğunluğu sağlayacak. Yani 7 Haziran’daki tablonun çok daha iyisini göreceğiz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ben hiçbir adayın birinci turda kazanacağını düşünmüyorum. Bu demektir ki ikinci turda muhalefet parlamento gücünü elde ettikten sonra bizim adayımızın çok rahat şekilde kazanacağını düşünüyorum. ”dedi.

 


ERDEM, “TÜRK DEMOKRASİSİNİN ÖNÜNÜ AÇTINIZ”

DTO Batı Karadeniz Şube Başkanı İrfan Erdem de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek,”Öncelikle Sayın Milletvekilimi tebrik ediyorum. Bu toplum bunun farkında değil ama 15 Milletvekili ile beraber İYİ Parti’nin grup kurmasını sağlayarak Türk demokrasisinin önünü açmıştır. Onun için kendisini kutluyorum. Eğer o gurup kurulmasaydı İYİ Parti seçimlere giremeyecekti. Siz bu hareketi yapmayıp İYİ Parti seçime katılamasaydı inanın Yüksek Seçim Kurulu’ndan karar ret çıkacaktı. Bu Türk demokrasisini de rahatlatmış oldu.”ifadelerine yer verdi.

 

SIKINTILARI ANLATAN RAPOR SUNULDU

Erdem; Ereğli ekonomisinin ve tersanecilik sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılı durumu içeren bir raporu Ünal Demirtaş’a sundu. Erdem ayrıca, Demirtaş’ın liyakatlı bir insan olduğunu, 1. Sıradan aday gösterilmesinin de Ereğli için çok önemli olduğunu belirtti ve seçimlerde kendisine başarılar diledi.