Zonguldak Kent Konseyi Kültür Sanat ve Eğitim Grubu'nun 3-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği Edebiyat Günleri kapsamında, önceki gün Belediye Kültür Merkezi'nde (BKM) Zonguldaklı yazar İrfan Yalçın için "Zonguldak Edebiyat Günleri 2010 Ödül Töreni" düzenlendi.
Törene; Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Vural Evren, Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, BKM Müdürü Abdullah Bakır, Kent Konseyi Kültür Sanat ve Eğitim Grubu Başkanı Serap Köksal ve grup üyeleri ile sanatseverler katıldı.
Etkinlik, Zonguldak ve İrfan Yalçın için düzenlenen slayt sunumuyla başladı. Ardından sahneye çıkan eğitimci-yazar Hamit Kalyoncu, İrfan Yalçın için hazırladığı sunumu şiirsel bir dille okudu. Yaklaşık yarım saat konuşan Kalyoncu'nun ardından, sahneye İrfan Yalçın davet edildi.
"HAYATIMIN EN
ÖNEMLİ ÖDÜLÜ"
Yalçın; "Doğup büyüdüğüm, okullarında okuduğum, yaşamla ilk kez göz göze geldiğim kenttir Zonguldak. Denizi, gökyüzü, insanları, sevinçleri ve acılarıyla sevdim bu kenti. Zonguldak nereye gitsem arkamdan gelir. Benim için düzenlenen bu günden dolayı son derece mutluyum. Bu ödülü de yaşamımın en önemli ödülü olarak kabul ediyorum" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından İrfan Yalçın, Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin'in elinden ödülünü aldığı sırada duygulu anlar yaşadı. 
Daha sonra "2010 Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülü"nü kazanan fotoğraf sanatçısı-öykü yazarı Alaaddin Kara'ya "Başarı" ve geçen yıl yitirdiğimiz ZKÜ Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr Aydın İlik'e de "Hizmet" ödülleri verildi. İlik'in ödülünü ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Vural Evren aldı. Etkinliğin son bölümünde, 7 yaşındaki Ada Deniz Adıgüzel'in çizimlerinden oluşan slayt gösterisi izlendi. Minik Arda'nın boyundan büyük çizimleri büyük bir beğeniyle izlendi.