* Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi  Odası ve KOSGEB işbirliği ile kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin KOSGEB yeni girişimci desteğinden faydalanabilmeleri amacıyla 30’ar kişilik iki grupta toplam 60 kişinin katılacağı girişimcilik eğitimi tertip edildi.

* Eğitim sonunda girişimcilik sertifikası alarak iş planı hazırladıkları takdirde KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklar, yeni girişimci desteği ile işlerini kurabilmeleri için 27 bin TL hibe ve makine techizat için 70 bin TL faizsiz kredi desteğinden faydalanabilecekler.

Kdz.Ereğli TSO ve KOSGEB İşbirliği ile yeni girişimci desteğinden faydalanabilmesi amacıyla ikinci kurs düzenlendi. İş fikri olan girişimciler 72 saatlik Uygulamalı Girişimcilik eğitimi sonunda girişimcilik sertifikası alarak iş planı hazırladıkları taktirde KOSGEB yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklar. Yeni girişimci desteği ile işlerini kurabilmeleri için 27 bin TL hibe ve makine teçhizat için 70 bin TL faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecekler. Kdz.Ereğli TSO’dan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: Gerek mevcut girişimcilerimizi desteklemek, gerek potansiyel girişimcilerimizi ortaya çıkarmak ve gerekse en az bunlar kadar önemli olan girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak amacı ile ilçemiz ve bölgemize faydalı olabilecek girişimciler ortaya çıkarmak adına düzenleyeceğimiz bu eğitim kapsamında, Ereğli’mize ve dolayısıyla bölgemize yeni işletmeler kazandırmayı amaçlayarak böyle bir çalışmayı yürütmekteyiz.
Kdz.Ereğli  Ticaret ve Sanayi   Odamız tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak isteyen girişimciler, 13 Nisan Çarşamba  günü saat 17.00’e kadar  odamızdaki KOSGEB sinerji odağı birimine şahsen başvurarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
Kursiyerlerin kayıt için, nüfus cüzdan sureti fotokopisi ile 1 adet vesikalık fotoğraf getirmeleri yeterli olacaktır. Kurs’ un başlangıç tarihi 18 Nisan 2011 olarak belirlenmiştir.