Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Yerleşkesi Gıda Mühendisliği Bölümüne kavuştuğu açıklandı. Rektör Prof.Dr.Özer, “Gıda Mühendisliği Bölümü ülkemiz ve bölgemiz sanayinin ihtiyaç duyacağı gıda mühendislerinin yetiştirilmesi ve sektöre gereken desteğin sağlanması amacıyla kurulmuştur” dedi.

 

Son dönemde yeni açılan akademik birimleri ile büyük bir büyüme hamlesi içerisine giren Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) gelişimini hızlı bir şekilde sürdürüyor. Bülent Ecevit Üniversitesi akademik birimlerine son olarak Gıda Mühendisliği Bölümü eklendi. 19 Mart 2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında 2014-2015 akademik yılında yükseköğretim programlarına öğrenci alınması konusundaki teklifler görüşülerek Bülent Ecevit Üniversitesinin teklifi onaylandı. Mühendislik Fakültesi bünyesinde açılan Gıda Mühendisliği Bölümüne önümüzdeki akademik yıldan itibaren 50 öğrenci ile alınarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlanacak. Bülent Ecevit Üniversitesinin Çaycuma Kampüsünde çalışmalarını yürütecek olan Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, teorik bilgileri öğrenmenin yanında zengin uygulama ve laboratuvar imkânlarına da sahip olacaklar. Bölüm öğrencileri geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Çaycuma Sakine Şevki Yurtbay Araştırma Merkezi ve Gıda Mühendisliği Binasında öğrenim görecekler.

 

REKTÖRÜN AÇIKLAMASI
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Gıda Mühendisliği Bölümü ülkemiz ve bölgemiz sanayinin ihtiyaç duyacağı gıda mühendislerinin yetiştirilmesi ve sektöre gereken desteğin sağlanması amacıyla kurulmuştur. Gıda Mühendisliği Bölümü kabul edeceği öğrencilere uluslararası ölçekte akredite edilebilir bir programla eğitim-öğretim vermeyi hedeflemektedir. Bölümümüzde ilk yıl hazırlık olmak üzere beş yıllık bir eğitim öğretim planımız mevcut. Gıda Mühendisliği Bölümü; günümüz koşulları için donanımlı gıda mühendisleri yetiştirilmesi için Temel Mühendislik, Ar-Ge ve Yönetimi, Gıda Üretim Teknolojisi, Tasarım-Planlama, Proses, Kalite Kontrolü, Gıda Mikrobiyolojisi, Hijyen-Sanitasyon, Gıda Muhafazası ve Ambalajlama gibi temel konulara dayalı bir eğitim-öğretim vererek gençleri geleceğe ve iş hayatına hazırlayacak. Bu kapsamda hizmet vermeyi planlayan bölümümüz, çalıştığı ortamlarda bilimsel yöntemleri kullanan, yenilikçi, problem çözme niteliği gelişmiş ve girişimci Gıda mühendisleri yetiştirmeyi amaçlıyor. Gıda Mühendisliği Bölümümüzün eğitim vereceği Gıda Mühendisliği binası için yer tahsisi ve binanın inşaatındaki büyük fedakârlıkları için hayırsever iş adamı Zeki Yurtbay’a, binanın altyapı eksiklerinin tamamlanmasına verdikleri destekler için önceki Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’e ve Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman’a teşekkür ediyorum. Ayrıca Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım’a, Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı’ya ve bölümün kurulmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Gıda Mühendisliği Bölümünün Çaycuma ve Zonguldak’a hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.                

(Haber Merkezi)