Bir dizi ziyaret ve toplantılar için Zonguldak'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile görüşmek isteyen işsiz vatandaşa polis engel olmak istedi. Bakan Akdağ, iş isteyen vatandaşı kucaklayarak teskin etti.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i ziyaretinin ardından yürüyerek yaklaşık 50 metre ilerideki AK Parti binasına geçti. Burada bekleyen Kadir isimli bir şahıs, Bakan Akdağ'a sesini duyurmak istedi. Koruma ve polisler tarafından müdahale edilen şahsın ağzı kapatılarak konuşması engellenmeye çalışıldı. Olayı fark eden ve şahsın bırakılmasını isteyen Akdağ, 500 TL maaşla geçinemediklerini söyleyen vatandaşı kucaklayarak teskin etmeye çalıştı. Kadir isimli şahıs, "Beni partinin önünden uzaklaştırdılar. Biz bu vatanın evladıyız. 500 TL maaşla geçinemiyoruz. İş istiyoruz, onu da vermiyorlar. Vali beye de gittim. O da yardımcı olmadı" diyerek polisi ve Vali Erdal Ata'yı Bakan Akdağ'a şikayet etti. Bakan Akdağ, ismini ve telefon numarasını istediği şahsa konuyla ilgileneceği sözünü vererek programına devam etti.
AK Parti İl Başkanlığı önünde çiçek ve hediyelerle karşılanan Bakan Akdağ, daha sonra parti binasında yapılan değerlendirme toplantısına katıldı. Bakan Akdağ'a belediye ziyareti sonrasında bir sürpriz yapıldı. Akdağ, ilk görev yeri olan Ereğli'ye bağlı Bayat köyünden bir tanıdığı ile görüştürüldü