Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı maden ocaklarıyla ve yer üstündeki iş yerlerinde bu yılın Ocak-Ağustos dönemindeki iş kazalarında 2 işçi hayatını kaybetti, bin 383 kişi yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TTK'ya bağlı müessese müdürlüklerinden Kozlu, Karadon, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk'taki maden ocaklarında göçük, nakliyat, patlayıcı madde, makine, elektrik ve malzeme taşınmasıyla yer üstünde nakliyat, makine ve elektrik işleri sırasındaki iş kazalarında yaralanan madenciler tedavi edildi.

Yer üstünde bin 800, yer altında 7 bin 25 olmak üzere 8 bin 825 işçinin çalıştığı TTK'daki maden ocaklarında göçük ve gaz zehirlenmesi gibi iş kazalarının yanı sıra üretim aşamasında ve nakliyat sırasında yaşanan dikkatsizlikler nedeniyle yaralanan işçiler hastanelere kaldırıldı.

Ocak-Ağustos dönemindeki iş kazalarında genel müdürlükte 18, Kozlu'da 202, Karadon'da 592, Üzülmez'de 322, Amasra'da 106 ve Armutçuk'ta 143 olmak üzere bin 383 kişi yaralandı.

Armutçuk Müessesesi maden ocağında 10 Mart'ta ve Karadon Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında ise 11 Ağustos'ta meydana gelen göçüklerde ise birer işçi yaşamını yitirmişti.

(AA)