Zonguldak'ta, iş kazaları protesto edildi. Yürüyüşe maden faciasında hayatını kaybeden Köksal Kadıoğlu'nun eşi Remziye Kadıoğlu da katıldı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen metan gazı püskürmesi olayında hayatını kaybeden 8 madencinin ardından iş kazaları protesto edildi.
Madenci Anıtı önünde başlayan eyleme Türkiye Maden Mühendisleri Odaları Birliği Genel Başkanı Mehmet Soğancı, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul ve kalabalık grup katıldı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemde konuşan TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Son dönemde artık kuşatma şekline dönmüş. Tüm işyerlerinde tüm iş barışı, iş güvenliğini tehdit haline dönüştürmüştür. Özelleştirmeler durdurulmalıdır. Taşeronlaşma uygulamaları acilen iptal edilmelidir. Ucuz iş gücüne dayalı ve örgütlenmeyi engelleyen çalışma anlayışı terk edilmelidir. Kazaların önlenebilmesi için bilimsel ve teknik yatırımların yanı sıra örgütlenmenin ve sendikalaşmanın önündeki engelin kaldırılması çalışma yaşamı ile birlikte çalışanların sosyal ve ekonomik yaşantıların da iyileştirilmesi zorunludur
KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul ise acıyı paylaşmaya geldiklerini belirterek şunları söyledi: "7 Ocak 2013 tarihinde 8 canımız, 8 emekçi arkadaşımız iş cinayetine kurban gitti. Maalesef bu ilk değil. Yaklaşık 10 yıllık dönemde Türkiye'de 11 bine yakın işçi, iş cinayetinden yaşamını yitirdi. Şimdi bu iş cinayetine kurban verdiğimiz arkadaşlarımızın aileleri, acılarıyla bütün olumsuzluklarla baş başa. Onların acılarını paylaşıyor, onlara baş sağlığı diliyoruz. Ama bizim görevimiz sadece acıları paylaşmak değil. Bundan sonra yeni iş cinayetleri olmasın diye mücadele etmek, sorumluları uyarmak ve gerekli adımların atılmasını sağlamaktır.
Hayatlarını kaybeden 8 madenciden Köksal Kadıoğlu'nun eşi Remziye Kadıoğlu ise iş kazalarının son bulmasını istedi. Eşinin hayatını kaybettiği olayda sorumluların cezalandırılmasını isteyen Kadıoğlu, Kimsenin çocuğunun boynu bükük kalmasın. Biz yandık başkaları yanmasın. Artık bu kazalar son bulsun. Duysun sesimi Ankara, her yer duysun" diye konuştu.
Yürüyüş valilik önünde sona erdi.