* Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından "Kendi işinizi kurmak ister misiniz" sloganıyla düzenlenen iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik ücretsiz kurslar sürüyor.

Alaplı TSO Meclis Başkanı Şenol Usaç, 'Kendini işinizi kurmak istermisiniz?' sloganıyla iş kurmak isteyenlere yönelik açtıkları girişimcilik kursunun devam ettiğini kurs bitiminde kursiyerlere girişimcilik sertifikası verileceğini söyledi. Kursların işsizliğin çözümü ve istihdam alanlarının oluşturulması açısından faydalı olacağını kaydeden Usaç, ”Alaplı TSO tarafından “Kendini işinizi kurmak ister misiniz?' sloganıyla ve KOSGEB ile protokol yaparak 30 kişilik sınırlama ve 72 saatlik girişimcilik kurslarımız devam ediyor. Kurs bitiminde kursiyerlerimiz girişimcilik sertifikalarını alacaklardır. Bu kursun bitiminde iş planı hazırlığı ile 27 bin TL'lik kısmı hibe olmak üzere ve 2 yıl ödemesiz ve 48 aya varan geri ödemeli 70 bin TL'lik makine ve tesisat sağlanacaktır.  Bu kurslar işsizlik ve istihdam açısından faydalı olacaktır” dedi.
Girişimcilik eğitmeni ve aynı zamanda Dış Ticaret Uzmanı Ayşegül Savaş da, girişimcilik eğitimi ile ilgili bilgiler verdi. Eğitimin içeriğinde pazar araştırması, pazarlama planı, üretim ve yönetim organizasyon planları, artı finansal plan oluşturulması sağlanması konularının yer aldığını anlatan Savaş, “Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenliyoruz. 72 saat üzerinden verilen bir eğitim bu, eğitimin içeriğinde pazar araştırması, pazarlama planı,  üretim ve yönetim organizasyon planları, artı finansal plan oluşturulması sağlanıyor. Bu oluşumu ve iş planını sağladıktan sonra girişimcilerimiz bu iş planları ile birlikte eğitimlerini tamamladıktan sonra girişimcilik sertifikalarını alıyorlar.  Girişimcilik sertifikası ile birlikte KOSGEP'e başvurarak iş planları ile birlikte, gerçekleştirmek istedikleri iş fikirlerine finansal destek sağlamış oluyorlar. Bu desteğin 5 bin TL'lik kısmı firma kuruluş giderlerini destekliyor. 10 bin TL'lik kısmı ofis donanım ve makine tesisat desteğidir. 12 bin TL'lik ve üst limiti ayda bin TL olmak üzere işletme giderleri desteği bu da elektrik, su, doğalgaz ve personelin net maaşı gibi 12 ay'a bölünmüş üst limiti bin TL olan 12 bin TL ve toplamda 27 bin TL geri dönüşümü olmayan geri ödemesiz hibe desteği var KOSGEB'in, buna ek olarak yatırımı daha büyük çapta yatırımı olan girişimcilerimize de 70 bin TL'lik makine tesisat desteği var. Bu geri ödemeli bir destektir. 2 yıl ödemesiz toplam 48 ay da ödenen bir destek, girişimcilerimiz burada iş planı yapmayı öğreniyorlar. Eğitimin içeriği kısaca bu, bu eğitim sonucunda iş planları ile birlikte ve girişimcilik sertifikalarını aldıktan sonra KOSGEB'e başvurduklarında bu hibelerden iş planları onaylandıktan sonra yararlanma fırsatı buluyorlar” diye konuştu.
Emlak sektöründe faaliyet gösteren Aysel Uzun da, eğitimin faydalı olduğunu belirterek, “Herkesin bu kursa katılmasını istiyorum. Bu kursun çok faydalı olacağına inanıyorum. Bizim içinde çok faydalı oldu, bizim gibi girişimciler için çok verimli bir kurs, ben emlak sektöründe faaliyet gösteriyorum. İşini kuranlarında ve çalışanlarında bilmediği çok şey var. Bunun için böylesine açılan kurslardan faydalanılması gerektiğine ve devletin sunduğu imkanlardan yararlanılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.