ZKÜ İş Sağlığı ve İş Güvenliği Araştırma Merkezi tarafından “Amelebirliği-Türk Sosyal Politika Tarihinde Bir Dönem” konulu konferans düzenlendi.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) İş Sağlığı ve İş Güvenliği Araştırma Merkezi tarafından Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu'nda “Amelebirliği-Türk Sosyal Politika Tarihinde Bir Dönem” konulu konferans düzenlendi. Konferansa; Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Muharrem Demirci, İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, eğitim görevlileri ve öğrenciler katılırken, konferansa konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şenay Gökbayrak katıldı.
Açılış konuşmasını yapan ZKÜ İş Sağlığı ve İş Güvenliği Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ofluoğlu, iş sağlığı ve iş güvenliğinin önemine değindi.
Daha sonra konuşan Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şenay Gökbayrak, Amelebirliği tarihçesi ve iş sağlığı iş güvenliği hakkında bilgiler verdi.