Muhasebeciler Haftası etkinliğinde konuşan Kdz.Ereğli Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Başkanı Balcı, devletin mali müşavirlere yüklediği gereksiz angaryalara son vermesini bu konuda oda ve derneklerin mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

 

1-7 Mart Muhasebeciler Haftası etkinlikleri kapsamında Kdz.Ereğli Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ilk törende çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Dernek Başkanı Yaşar Balcı yaptı. Muhasebecilik mesleğinin insanlık tarihi boyunca var olan ve günümüze kadar önemi artarak uygulanan bir meslek olduğunu belirten Balcı, 1989 yılında yürürlüğe giren kanunla yasal statüye kavuşan mesleğin, çatı birliği olan TÜRMOB ve illerde kurulan oda örgütleri ile birlikte geliştiğini ifade ederek şunları söyledi:

 

“MESLEKİ SORUNLAR DEVAM EDİYOR”

“25 yılda mesleğimizde çok önemli devrimlere birlikte imza attık. Tek düzen muhasebe sistemi, enflasyon muhasebesi, TL’den 6 sıfır atarak muhasebe yapmak, e-devlet projesini her alanda başarıyla uygulamak, yeni Türk Ticaret Kanununa uyum sağlamak için yapılan eğitimler, denetimler gibi. Bir çok önemli projeleri bugüne kadar başarıyla uygulayan meslektaşlarım kendimizle ne kadar övünsek azdır. Sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Bu kadar kısa sürede bu kadar büyük başarılara imza atan mali müşavirlerin bir çok mesleki sorunları da devam etmektedir. 3568 sayılı yasa günümüz koşullarında bir çok maddesi yenilenmesi gerekir. Mali müşavir meslektaşlarım emeklerinin karşılığı olan ücretleri hala alamamaktadır.

 

“MÜCADELE ETMELİYİZ”

Hükümetler, e-devlet projelerinin tüm yükünü meslektaşlarımıza yüklerken aynı oranda ücretlerimizde artışlar sağlanmamıştır. Bizlerde eşi çocuğu, annesi, babası ve ailesi olan bir meslek grubuyuz, yani insanız. Daha çok sosyal yaşamımız olmalı. Kendimize ve ailemize zaman ayırabilmeliyiz ancak son yıllarda üzerimize yüklenen iş yükü ile meslektaşlarımız sosyal yaşamdan kopmuşlardır. Devletin mali müşavirlere yüklediği gereksiz angaryalara son vermelidir. Bu konuda odalarımız ve derneklerimiz ile mücadele etmeliyiz. Türkiye’de sürekli eğitim yaparak kendini ve mesleğini geliştiren kalitesini artıran her türlü mesleki değişime kolay adapte olan tek meslek mensupları mali müşavirlerdir. Daha mutlu daha müreffeh olmamız ve mesleğimizi gelecek nesillere aktarabilmemiz için örgütlülüğümüzü sürdürmeliyiz”

Dernek tarafından Mavi Organizasyonda düzenlenen kahvaltıya ise çok sayıda Mali Müşavir ve muhasebeci katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)