CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Turhan Oral, Önder Gazetesi'ni ziyaret ederek, aday adaylığı sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ve köşe yazarı Eyüp Bektaş ile görüşen Oral, aday adaylığına ilişkin şu ifadelere yer verdi:




"Bu seçimin 24 Haziran'da yapacağımız seçimler aslında öncelikle bir seçim değil bir tercih meselesidir. Türkiye'nin nasıl yönetileceği konusunda bir tercih yapacağız. Bir yanda başkanlık soslu padişahlık düzeni kurmak isteyenler diğer yandan demokrasiyi halkın söz sahibi olduğu yönetime doğrudan katıldığı parlamenter demokrasiyi savunan taraflar var. Öncelikle bu iki ittifak arasında yapacağımız tercih önemlidir. Tüm milletvekili adaylarımızın listeye girsin girmesin bu tercih doğrultusunda öncelikle demokrasinin ülkemize yerleşmesi için aralıksız çalışmasını bekliyorum. Ben şahsen kendim öyle davranacağım. Sonrasındaki milletvekili seçimleri ise o da önemli. Çünkü sadece iktidar olmak yetmez muktedir olmak da önemli. Türkiye'nin ve Zonguldak'ın düzenini dengesini bozdular. Yeniden yapılandırma sürecinde söz sahibi olacak milletvekillerimizin bu donanıma sahip olması gerekir. Partideki sorumluların ve partideki emekçilerin bu doğrultuda tavır gösterip 5 kişilik listenin oluşmasında isabetli kararlar vereceğini düşünüyorum. Zonguldak ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum"