Yaman Restoran (Kilise) ve Paşa Kebap sahibi Levent Yaman, Muharrem ayı dolayısıyla 500 kişilik aşure dağıttı.
Levent Yaman, eşi Ferda Yaman ile birlikte, kordonboyunda sahibi olduğu Paşa Kebap önünde kendi elleriyle vatandaşlara aşure dağıtımını gerçekleştirdi.
İlk kez aşure dağıtımı gerçekleştirdik lerini belirten Kilise Yaman Restoran ve Paşa Kebap sahibi Levent Yaman, kız çocuğu olan her evde aşurenin yapılması gerektiğini söyledi.
Bundan böyle her yıl Muharrem ayında aşure dağıtımını geleneksel hale getireceklerini belirten Levent Yaman, "Yaman Restoran (Kilise) ve Paşa Kebap olarak, Muharrem ayı nedeniyle ilk defa aşure dağıtımı gerçekleştirdik. Aşure dağıtımını her yıl Muharrem ayında geleneksel hale getireceğiz. Bu yılki aşureyi kızım için dağıttım. Çünkü, 'kız olan evde aşure yapılır' diye biliyorum. En önemlisi Muharrem ayı çok önemli bir aydır. Peygamberlerin mucizelerinin gerçekleştiği bir aydır. O yüzden Muharrem ayında böyle bir güzel geleneğin uygulanması halkımız için çok önemlidir. İslam alemine hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" sözleri ile konuştu. Vatandaşlar ise ikramdan memnun kaldı.