Zonguldak'ta işadamı Zekai Kamitoğlu'nun, goril maskesiyle kaçırıldığı ortaya çıktı. Çaycuma'da yaklaşık 10 gün önce kaçırılan işadamı Zekai Kamitoğlu, filmleri aratmayan senaryo ile kaçırılmış ve ardından serbest bırakılmıştı. Kamitoğlu'nun polise başvurusunun ardından Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve KOM Şubesi ekipleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü ile organize yaptığı 5 günlük çalışma sonucunda işadamından fidye isteyen 3 kişiyi yakalamıştı. Gözaltına alınan Ramazan K., A.İ. ve H.Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Operasyonda, iki adet goril maskesi, içerisinde lamba, hoparlör ve anahtar kutusunun da bulunduğu siren sistemi, 1 adet çelik yelek, 1 adet kütüklük, 1 adet av tüfeği, 2 tabanca, av tüfeğine ait 22 adet fişek, 2 ayrı tabancaya ait 10 mermi ele geçirilmişti.
Ele geçirilen malzemeler polisi şaşırttı. Zanlıların işadamı Kamitoğlu'nu kaçırmak için birkaç kez tatbikat yaptığı öğrenilirken zanlıların polis kılığına girerek şahsı kaçırmayı planladıkları ileri sürüldü. Son anda kararın değişmesi üzerine zanlılardan A.İ. ve H.Ç.'nin goril maskesi satın aldıkları anlaşıldı. İşadamı Zekai Kamitoğlu'nun başına silahı dayayan zanlının kafasında goril maskesi bulunduğu diğer maskenin işadamı Kamitoğlu'na giydirilerek görmesinin engellendiği öğrenildi. Zanlılardan ikisini sesinden teşhis eden Kamitoğlu, serbest bırakıldıktan sonra polisle çalışması esnasında bile çok korktuğunu ifade etti.

EMNİYETE TEŞEKKÜR ETTİ
Her türlü gelişme ve verilerin büyük bir ciddiyet ve titizlikle değerlendirildiğini belirten Zekai Kamitoğlu, operasyon sürecinde de birçok ili gezmek zorunda kaldığını ifade etti.
Kamitoğlu, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürü Timur Özgen ve KOM Şube Müdürü Erdinç Gündüz önderliğinde polislerin kendisine inandığını ve titiz bir çalışma başlattığını ifade etti. Kamit-oğlu, "Polis gece gündüz uyumadan çalıştı. Titiz çalışmaları ve tüm yönleriyle olayı ortaya çıkarmaları nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.