Zonguldak'ta sağır ve dilsiz öğrencilerin İstiklâl Marşı'nı işaret diliyle okuması büyük takdir aldı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Zonguldak Valiliği önünde bir etkinlik düzenlendi. Tören, İl Milli Eğitim Müdür Harun Girgin ve Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin tarafından Valilik Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından Zonguldak Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Tuğba Ercan başkanlığında İstiklâl Marşı'nı işaret diliyle okudu. Öğrencilerin Millî marşı heyecan içinde işaret diliyle okuması etkinliğe katılanlardan övgü aldı.
Daha sonra kürsüye gelen Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Bugüne kadar engelliler için yapılan her iyi girişimde heyecanlandık. Biz de herkes kadar özgür ve eşit şekilde bütün haklardan yararlanmaya başladık. 6 yıl önce 5370 Sayılı Yasa çıktı ve birçok konuda düzenlemeler yapıldı. Bir yıl önce Anayasamızda engelliler için özel düzenlemeler yapıldı. Yapılan bu güzel şeylere rağmen bizleri hayatın içinden koparan engeller tamamen kalkmış değil. dedi. 

Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz, İş-Kur Müdürü Cemal Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ve çok sayıda öğrencinin katıldığı tören, İbrahim Fikri Anıl Özel Eğitim Sınıfı'na giden 14 yaşındaki Emre Ortahisar isimli öğrencinin Sevgi İstiyorum isimli şiirini okumasıyla son buldu.