Kdz., Ereğli’de resmi kurumların taşınması için başlatılan yer arayışlarında son nokta Hastane kavşağı oldu.

 

Gazeteniz Önder’in 24 Ocak 2009 tarihinde gündeme taşıyarak önerdiği alanın tahsisi için AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık Ankara’da kapı kapı dolaşarak konuyu çözüme kavuşturmaya çalışıyor.

 

Murat Sesli döneminde Erdemir’in Devrek Yol Kavşağı’ndaki arazisi belediye tarafından kamu kurumlarına tahsis edilmek üzere planmışsa da, yargı belediyenin aldığı bu meclis kararını bozmuştu.

 

Kdz. Ereğli’de adliye binası ile kaymakamlık binalarının yetersiz oluşu üzerine, uzun bir süredir devam eden kamu kurumlarına bina yapabilmek için arsa arayışı konusunda zirvede sağlanan uzlaşma çözüm noktasına taşındı. Kdz. Ereğli’nin Hastane kavşağındaki Devlet Demir Yollarına ait arazilerin devir edilmesinin sağlanarak, öncelikle adliye ve ardından da kaymakamlık binasının yapılması konusunda resmen girişime başlandı.

Kdz. Ereğli’de kamu binalarının yetersiz oluşu nedeniyle uzun bir süredir arsa aranıyordu. Halil Posbıyık’ın milletvekili adaylığı nedeniyle Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından bu göreve meclis içinden seçilen Murat Sesli, Devrek Yol Kavşağı’ndaki Erdemir’e ait arazinin kamuya tahsisi konusunda  meclisten karar almıştı. Erdemir ise bu kararı yargıya taşıyınca, belediye meclisinin aldığı bu karar iptal edildi. Erdemir arsasının da kamu binalarının yapımı için elde edilememesinden sonra uzun bir süredir yeni yer arayışı devam etti. 29 Mart Yerel Genel Seçimlerinin ardından yeniden ele alınan konuyla ilgili yapılan görüşmelerde, AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık DDY e ait arazilerin değerlendirmesi üzerinde durdular. Hastane kavşağındaki alanın adliye ve kaymakamlık binası için uygun bulan üçlü konu üzerinde uzlaşma sağlayıp harekete geçme kararı verdiler. “Aramıza kimse giremez!” sözleriyle AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan ile birlikte Ankara’ya giden Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, olayla ilgili gelişmeleri doğruladı.

 

POSBIYIK’TAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

 

Konuyla ilgili haberimizi kaleme aldığımız saatlerde Kdz. Ereğli Belediyesi’nden “Başkan Ankara’da” başlığıyla yapılan açıklamada şu bilgi verildi:

Başkan Posbıyık, Ereğli’nin geleceğini şekillendirecek gündemde olan yeni projeler konusunda Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü, TOKİ Emlak Daire Başkanı, Devlet Demir Yolları Taşınmaz Mallar Daire Başkanı, İller Bankası Genel Müdürü,  Özelleştirme İdaresi Genel Müdürü, Milli Emlak Genel Müdürü ile yapılması planlanan çalışmalar ve projeler ile ilgili olarak teknik incelemelerde bulundu.

Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın yapılması planlanan çalışmalara büyük destekte bulunduğunu belirten Başkan Posbıyık, “ Birlik ve beraberlik içerisinde Ereğli menfaatlerini ön planda tutarak Ereğli’ye hak ettiği hizmetleri kazandırabilmek için bir aradayız.  Temaslarımız ve incelemelerimiz çok iyi geçiyor. Ziyaret ettiğimiz bütün daire başkanları ve genel müdürler iktidar partisinin milletvekili ile muhalefette olan bir belediye başkanını birlik ve beraberlik içerisinde gördüklerinde çok memnun oluyorlar” dedi.

Başkan Posbıyık, Ereğli’nin gelecek yıllarını şimdiden planlamak ve şekillendirmek için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve bu çalışmalara büyük destek veren Milletvekili Fazlı Erdoğan’a teşekkür ettiğini ifade etti.