Devrek-Gökçebey ve Köylerini Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu,  Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirciyi ziyaret etti.

4 Ocak 1991 Ankara Yürüyüşü ‘nün yıldönümü nedeniyle yapılan ziyarete Dernek Başkanı Lütfü Çavuş ve beraberinde Başkan Yardımcısı Cevdet Cin ve Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Marangoz katıldı.

4 Ocak Ankara yürüyüşünde; Zonguldak halkının, esnafı, işçisi, köylüsü, emeklisi ve işsizi kenetlenerek Türkiye’ye ve Dünyaya,  dayanışma ve mücadele örneği vererek tarihe altın harflerle yer aldığı vurgulandı.

GMİS Genel Başkanı Demirci; “ O günkü anılarımız aklımıza geldiğinde gözlerimiz yaşarıyor. Aradan gecen 25 yıllık süreçte bugün TTK tarihinin en düşük işçi sayısıyla en düşük üretimini gerçekleştirmektedir. Bugün dünya da yaşanan savaşlar enerji paylaşımı için. Havzamızda ülkemize 100 yıldan fazla yetecek rezervimiz bulunmaktadır. Zonguldak’ın ve ülkemizin vazgeçilmez enerji kaynağı olan taşkömürünü çıkarmak için acilen gerekli olan 3500 işçi açığı giderilmeli.  Ve ardından TTK’nun kurulu kapasitesi için gerekli olan norm kadro işçi açığı giderilmelidir.

Bu konudaki Hükümet nezdindeki temaslarımızı sürdürüyoruz. Bilindiği gibi yılbaşı akşamı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Zonguldak’a gelerek TTK Kozlu Müessesesinde ocağa indiler. Burada incelemelerde bulundular ve yeni yıla madencilerle birlikte girdiler. İşçi alımı konusunda iki bakanımızın da destek vereceğine inanıyoruz” dedi.

Devrek-Gökçebey Dernek Başkanı Lütfü Çavuş; “ 4 Ocak Ankara yürüyüşü bugünkü gibi hafızalarımızdaki tazeliğini koruyor. Kar-kış demeden yollara dökülen yüz bini aşkın madenci-eşi-çocuğunun üşümemesi için evlerimizde çoluk çocuklarımızın üstlerine örttüğümüz battaniyelerimizi dahi getirdik. O günleri anlatmak kelimelerle mümkün değil. Yaşayan bilir ancak. Bizler bugün de yine aynı şekilde Zonguldak’ın geleceği için verilecek mücadeleye her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.