Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesinde günlük 400 olan kömür üretimi 2,5 kat arttırılarak bin tona yükseldi.

PASTA KESEREK BAŞARI KUTLANDI

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, Armutçuk Müessese Müdürü Ali Hekim, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, kurum yöneticileri ve maden işçilerinin katılımı ile üretimin bin tona çıkarılması nedeniyle kurumda pasta kesimi gerçekleştirildi.

GENEL MÜDÜR TEŞEKKÜR ETTİ

Genel Müdür Eroğlu, TTK Armutçuk Müessesesi'nde üretimin bin tona ulaştığını belirterek müessese yönetimi, teknik kadro, çalışan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İŞÇİ AÇIKLARI KAPATILDIKÇA ÜRETİM ARTIYOR

GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez de yaptığı açıklamada, müessesede işe başlayan yaklaşık 150'ye madencilerle günlük üretimde ciddi bir artış yakaladıklarını belirterek, "Kurumdaki işçi açıklarının kapatılmaya başlanması ile üretimde ciddi oranda artış yaşanacağını da göstermiş olduk. Günlük 400 ton üretilen müessesemizde yeni işe başlayan madenci kardeşlerimiz ile üretim 2,5 kat artışla bin tona yükseltilmiştir. Bu başarı müessesemizin üstün gayreti ve işçilerimizin özverili çalışmaları sonucu gerçekleşmiştir. Armutçuk'ta çok uzun yıllardır bu üretim seviyesine ulaşılamamıştı" dedi.

"DAHA DA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ"

Üreterek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerine değinen Eşitmez, "Bin ton bizler için çok iyi bir seviye. İnanıyorum ki kurumdaki işçi açıkları giderildikçe üretimdeki bu rakamları daha da yukarılara taşıyacağız" sözleri ile konuştu.

KURUM VE SENDİKA YÖNETİCİLERİ KATILDI

Programa Genel Müdür Kazım Eroğlu, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, TTK Armutçuk Müesesse Müdürü Ali Hekim, Müessese Müdür Yardımcısı Muammer İnan, Adem Korkusuz, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, Şube Yöneticileri ve maden işçileri katıldı.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)