Taşkömürünün bulunuşunun 183. Yıldönümü törenleri Kdz. Ereğli'nin Kestaneci Mahallesi'ndeki Uzun Mehmet Anıtı'nda kutlandı.

Burada bir konuşma yapan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, TTK'nın yaşaması ve bölgenin gelişmesi adına kuruma madenci alınması gerektiğine işaret etti.

Mutlu konuşmasında Bu amaç doğrultusunda işçi açıklarının giderilmesi için çalışmalarımızı hızlı sürdürüyoruz. Kurulduğunda 5 milyon ton kapasiteli kurulan TTK üzülerek ifade ediyoruz ki 2 milyon ton üretim yapamaz duruma getirilmiştir. En büyük sebebi de işçi açıklarının had safhaya ulaşmasıdır. Biz bulunduğumuz tüm kulvarlarda TTK'nın yaşaması bölgemizin gelişmeye ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilmesi için acilen TTK'ya işçi alınması gerektiğini bu sayede bölgedeki işsiz gençlerin istihdam edileceğini söylemeye devam ediyoruz. Biz maden işçileri olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışarak üretmeye devam edeceğiz. Madencilik ülkenin en zor mesleği buna rağmen bu mesleği yaşatmak zorundayız. Taşkömürü hala dünya sanayisi için vazgeçilmez bir enerji kaynağıdır dedi.