"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan Kilimli’deki özel maden şirketinde çalışan ve ocaktan çıkmama eylemini yapan bazı işçiler Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak'la görüştü. 

FETÖ/PDY kapsamında kayyum atanan diğer bir maden işletmesinde çalışan işçilerin ve kayyumların da katıldığı görüşmede, madencilerin kalan alacakları, işsizlik maaşı ve iş bulma konusundaki talepler ve yapılabilecekler görüşüldü.



Ak, yaptığı konuşmada, işçilerin alacaklarıyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Kayyum heyetinin, işçilerin alacakları konusunda her türlü çalışmayı yaptığına işaret eden Ak, "Bir kısım kömürün satılmasıyla ilgili çalışma yürütülüyor. Valimiz Ali Kaban da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile devamlı istişare halinde." dedi.

Kayyum heyetinde bulunan Ali Doğu da işçilerin alacaklarının ödenmesi konusunda çalıştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biz iki şirketi temsil ediyoruz. İşçilerin alacakları var. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Satılan kömürden bugün işçilere 400 lira aktardık. Diğer maden şirketinde çalışanlara da 400 lira aktaracağız. Önümüzdeki hafta içerisinde satılan kömürden 500 lira daha arkadaşlarımıza verebileceğimizi öngörüyoruz. Bir kömür daha var. Onu da satacağız. Maden ocakları belli bir dönem çalıştırılmadığında bir takım sıkıntılar oluyor. Orada ekonomik değeri olan malzemeleri satmayı planlıyoruz."

Zonguldak Barosu Başkanı Kerem Ertem ise işçilerin durumunu hukuki olarak yakından takip ettiklerini vurgulayarak, "Baro olarak iş hukuku ve işçi güvenliğiyle ilgili neler yapabiliriz o konuda çalışıyoruz. Biz hassasiyetle işin üzerinde duruyoruz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın." ifadesini kullandı. 

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan yaklaşık 100 işçi, kayyum atanmadan önceki dönemden kalan maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle, 18 Mayıs'ta ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı. Maden ocağında eylemine devam 19 işçi, 29 Mayıs'ta eyleme son vermişti.