Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alımı için Ankara'da iki ayrı görüşme yapıldı. Heyetler, ayrıntıları görüşmek üzere 11 Temmuz 2012 Çarşamba günü Ankara'da tekrar bir araya gelecekler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın başkanlık ettiği ve Türk-İş Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Ganioğlu, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Maden İşçileri Sendikası (TMİS) Genel Başkanı Nurettin Akçul, GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, TMİS Genel Eğitim ve Araştırma Sekreteri Ahmet Çimen, TMİS Basın ve Eğitim Müdürü Fikret Sazak ile TTK ve TKİ yetkilileri katıldı.

Türk-İş'te yapılan toplantıda TTK'ya işçi alımı konusunda genel çerçeve görüşüldü. Bakan Yıldız, ücret gibi ayrıntılar konusunda TTK ile GMİS'in ortak bir noktada buluşması gerektiğini ifade etti.
Bunun üzerine TKİ Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya ise Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Mustafa Aktaş, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye Maden İşçileri Sendikası (TMİS) Genel Başkanı Nurettin Akçul, GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, TMİS Genel Merkez Yöneticileri, TKİ yetkilileri, GMİS ve TMİS teknik personeli katıldı.
TTK'ya işçi alınacak işçilere ödenecek ücret ile ilgili ayrıntıları görüşmek üzere 11 Temmuz 2012 tarihinde Ankara'da yeniden bir toplantı düzenlenmesine karar verildi.