Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu ve Yönetim Kurulu, AKP Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret etti.
Zonguldak AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, "Ziyaretiniz nedeniyle teşekkür ediyoruz. GMİS ile her dönem ahenk içinde, uyum içinde çalıştık. Karşılıklı nezaket ziyaretlerinde bulunduk. Sizlerin düşüncelerini aldık. TTK için ne yapılması gerekiyorsa iktidar partisi olarak yerine getirmeye çalıştık. 6.5 yıllık iktidarımız döneminde bugüne kadar bunun meyvelerini de aldık. TTK'ya 5 bine yakın insanımızın işbaşı yapmasını sağladık. Bu katkının içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Zonguldak'ın da TTK'nın da kazandığını gördük. Bundan sonra da sizlerle birlikte TTK için ne yapılması gerekiyorsa yine yapacağız" dedi.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ise yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
"Ziyaretimizin amacı hem iade-i ziyaret hem de il kongresinin ardından yeni yönetimi kutlamak.
TTK'ya göstermiş olduğunuz ilgi ve 5 bine yakın işçi alımı gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da siyasetçilerimiz, kurumumuz olarak birlik ve beraberlik içinde işçi alımı için çalışacağız.
Ülkemizin de etkilendiği bir ekonomik kriz yaşanırken 2009 yılı başında TTK'ya 3 bin işçi alındı. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, AK Parti teşkilatlarına, Hükümetimize ve katkı veren herkese tekrar teşekkür ediyoruz.
2008 yılı başından bugüne kadar 1500 işçimiz emekli oldu. 2009'un ilk 6 ayında ise 450 civarında işçimiz emekliye ayrıldı. Yeni işçi arkadaşlarımız da yeraltı çalışmalarına yeni yeni uyum sağlamaya başladılar.Yeraltında sadece pano ayak üretim işçisi almak yetmiyor. Yan sanatlarda da işçi açığımız var. Bununla ilgili yaklaşık 1 ay önce TTK Genel Müdürümüz Hazine'ye işçi talebiyle ilgili bir yazı yazdı.
Önümüzdeki dönemde de ülkemizin yeraltı zenginliklerini yerüstüne çıkarıp ülkemiz ekonomisine kazandırmanın mücadelesi içinde olacağız.
Biz maden işçileri olarak, GMİS olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz."
AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Muslu'nun konuşmasının ardından yeniden söz alarak, "Dünyada küresel krizin yaşandığı bir ortamda sadece TTK'ya işçi alınması çok ciddi çalışmalardan ve ciddi kazanımlardan biri. Ancak Zonguldak kamuoyundan yeterli takdiri göremedik. Oysa başarıların takdir edilmesi ardından gelecek çalışmalara da heyecan getirecektir. Elbette heyecanımız, şevkimiz kırılmış değildir. TTK Genel Müdürümüzün Hazine'den talebi olan 900 işçi alımının takipçisi olacağız. Kurumun zararın azaltılması, üretimin artırılması gerekiyor. Madencilik zor bir sektör. Bu nedenle zararın sıfırlanması diye bir şey olmaz. Ama bu zararı en aza indirebilmek için tüm kurumlarla birlikte çalışmamız lazım. Zararı ne kadar düşürürsek, kuruma o kadar istihdam sağlamış oluruz. Önemli olan devletin sübvansesini azaltabilmektir. Değil 900 işçi alınması 1900 işçi alınması için birlikte çalışacağız" dedi.