* Maaşlarının bayramda kesintiye uğrayacağını öğrenen TTK Kozlu Müessesesi önünde toplanan maden işçileri belediye otobüslerine binerek şehir merkezine hareket etti ve buradan da sendikaya yürüdü.

* Sendika önünde slogan atan maden işçilerinin bu talebi üzerine GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, "Sanayiye can vermek için çalışan maden işçilerine yönelik bu zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşçinin 5 kuruşuna göz diken emek hırsızları var bu ülkede. Bizim bizden başka dostumuz yok" sözleri ile konuşurken bazı işçilerde 1991 büyük madenci yürüyüşü gibi Ankara yürüyüşüne hazır olduklarını söyleyince işçilerden alkış koptu.

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı B Grubu yaklaşık 500 madenci, aldıkları maaşların bayram kesintisine uğrayacağını öğrenince Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) yürüyerek eylem yaptı.
Maaşlarının bayram kesintisine uğrayacağını öğrenen ve TTK Kozlu Müessese önünde toplanan yüzlerce maden işçisi, belediye otobüslerine binerek şehir merkezine hareket etti. Maden işçileri, araçlardan indikten sonra sloganlar eşliğinde Genel Maden İşçileri Sendikası'na kadar yürüdü. Sendika önünde "İşçiyiz, haklıyız, hakkımızı alırız" şeklinde slogan atan maden işçileri daha sonra sendikanın toplantı salonuna geçtiler.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, yaklaşık 500 madenciye hitaben yaptığı konuşmada, sendikanın her zaman maden işçilerinin yanında olduğunu belirterek, eyleme sonuna kadar destek vereceklerini belirtti. Maden işçilerinin bugüne kadar 5 bin şehit verdiğini hatırlatan Muslu, "Bazen kolumuzu, bazen bacağımızı, bazen de canımızı verdik bu uğurda. Sanayiye can vermek için çalışan maden işçilerine yönelik bu zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. İşçinin 5 kuruşuna göz diken emek hırsızları var bu ülkede.
Bizim bizden başka dostumuz yok. Konuyu TTK Genel Müdürü ile görüşeceğim" dedi. Bu sırada bazı maden işçileri söz alarak, 1991 büyük madenci yürüyüşünde olduğu gibi Ankara'ya yürümeye hazır olduklarını söyleyince salondan büyük alkış topladı. Bazı işçiler ise, her sabah evden çıkarken aileleriyle helalleştiklerini söyleyerek kesinlikle haklarını yedir-meyeceklerini belirttiler.