Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda katledilen İşçi Lideri Şemsi Denizer, ölümünün 16. yıldönümünde kabri başında anıldı.

1990 Madenci Grevi ve 4-8 Ocak 1991 Ankara Yürüyüşü’nün lideri Şemsi Denizer için Çaycuma’ya bağlı Serdaroğlu Köyü’nde bulunun kabri başında düzenlenen anma törenine GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, GMİS eski genel başkanlarından Ramazan Denizer, Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Tahsin Atayan, Muhtar Seyfi Sefer, GMİS’in şubelerinin başkan ve yöneticileri, çok sayıda maden işçisi, GMİS personeli ve vatandaş katıldı.



Törende Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Törene katılanlar Şemsi Denizer’in kabrine karanfil bıraktılar.

Denizer’in kabri başında bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, şunları söyledi;

“Rahmetli Genel Başkanımız ve Türk-İş Genel Sekreteri,

değerli büyüğümüz, ağabeyimiz, sadece bizlerin değil Türkiye’de ve dünyada tüm sendikacıların önder olarak kabul ettiği, madencilerin gururu Şemsi Denizer’i rahmet ve şükranla anıyoruz.




Değerli Genel Başkanımız aramızdan ayrılalı 16 yıl oldu.

Biz Genel Maden İşçileri Sendikası olarak onu hiç unutmadık ve unutturmadık.

Her zora düştüğümüzde onun söyledikleri ve yaptıklarıyla kendimize çıkış yolu bulduk ve o her zaman bizim mücadelemizin ışığı ve önderi oldu.

Bugün ülkemiz işçi sınıfının ve demokrasi güçlerinin içinde bulunduğu sorunların çözümü için birlik, beraberlik ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.




Rahmetli Genel Başkanımızın her şart altında korumaya ve geliştirmeye çalıştığı Emek Platformu’nun ülke genelinde yeniden örgütlenmesi gerekiyor.

Biz, Maden işçileri ve Zonguldak olarak bu mücadelenin itici gücü ve öncüsü olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Genel Başkan olarak ben ve yeni yönetim kurulumuz her şart altında bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

O maden işçilerine “Canlarım” diye hitap ederdi.

Rahat uyu Genel Başkanım, canların seni unutmadı, unutmayacak.

Tekrar tüm madenci camiamıza ve değerli genel başkanımızın ailesine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

Mekanı cennet olsun”.