Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında Kdz.Ereğli'de artış ve beraberinde gelen ölüm olayları devam ediyor.

Hemen hemen hergün 40'a yakın kişi Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'ne koronavirüs şüphesiyle ya da pozitif vaka olarak tedavi amaçlı başvuruda bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı'nın "Evde Hayat Var" uygulamasında vaka yoğunluğu ise belki de ilk kez bu kadar sıkıntılı bir süreci gösteriyor.

"Riskli bölge" alanlarındaki artış net bir şekilde görülüyor.

Ereğli Devlet Hastanesi'nde ise yoğun mesai devam ediyor. 100'e yakın hasta tedavi altında 20'ye yakın yoğun bakım servisinde. Bunların bir çoğunun durumu oldukça ağır.

Önceki gün rahatsızlanan ve yoğun bakıma alınan 27 yaşındaki kalp rahatsızlığı da bulunan kişi koronavirüs şüphesiyle de tedavi altına alındı şuan ise entübe oldu.

Aralarında sağlık çalışanları, öğrenci, işçi, ev hanımının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Kdz.Ereğli gerek çevre gerekse büyük şehirlerden özellikle de hafta sonları çok sayıda kişiyi ağırlıyor. İstanbul'da vaka sayılarındaki artış özellikle de Kdz.Ereğli'yi de yakından ilgilendiriyor. Çünkü İstanbul'da gidiş gelişin yoğun olduğu noktalardan biri Kdz.Ereğli. Kimisi memleketine kimisi yakına kimisi iş için kimisi gezmek için Kdz.Ereğli'yi tercih ediyor.

Vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uymaları isteniyor.