Alaplı Hasanlı Köyü Merkez Mahallesinden Alaplı Merkezine yolcu çeken Hamdi Öztürk yönetimindeki 67 SH 262 plakalı işçi servisinin frenin patlaması nedeniyle devrilmesi sonucunda 6 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre kaza Alaplı ilçesine bağlı Hasanlı Köyü Merkez Mahallesi çıkışı değirmen yanı mevkiinde 07.20 sularında meydana geldi. Hasanlı Köyü Merkez Mahallesinden Alaplı Merkezine yolcu çeken Hamdi Öztürk yönetimindeki 67 SH 262 plakalı işçi servisinin freni patladı. Frenin patladığını fark eden araç sürücüsü Hamdi Öztürk, önündeki rampa inişinde direk hakimiyetini sağlayarak yol kenarındaki dere ve 15 metrelik şarampole yuvarlanmamak için yoğun çaba sarf etti. Önündeki dar köprüyü de kıl payı geçen işçi servisi yol kenarına devrilerek durabildi. 10 yolcunun bulunduğu araçta, Asım Tufan, Emre Uysal, Murat Uslu, Erdem Öztürk, Şeref Ayhan, Hüseyin Temel yaralanırken, yaralılar özel araçlarla ile Alaplı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve taburcu edildiği belirtilirken, yaralılardan Asım Tufan’ın ise Kdz. Ereğli Devlet Hastanesine sevk edildiği belirtildi.
Araç sürücüsü Hamdi Öztürk, “Rampa inerken ayağımı gazdan çekerek fren kontrolü yaptım, yaptığım kontrolde frenimin olmadığı hissettim, paniğe kapılmadan acilen İMDAT frenimi çektim. Önümde rampa inişi dar köprü var köprüden uçmamak için direksiyon hakimiyetimi kaybetmeden köprüyü geçtim, köprü çıkışından sonra düz olan yolun sağına aracım sağ yattı. Sol tarafımdaki dere ve 15 metrelik uçuruma uçmamak için çok mücadele ettim” dedi.
Kaza yapan işçi servisinden yara almadan kurtulan yolculardan Murat Uslu” Rampa inerken bir anda aracın hızlandığını hissettim, araç sürücüsünün hiç panik yapmadan aracına hakim olmasını görünce paniğe kapılmadım koltuğa iyice sarıldım önümüzdeki dar köprüyü geçince bir rahatlama hissettim ama aracın yan yatacağını düşünerek koltuğu bırakmadım ve yara almadan kazadan kurtuldum. Yaralı olan arkadaşlarımda benim gibi koltuğuna sıkı sarılsalar idi yara almayabilirlerdi” dedi.
Kaza sonrası araç olay yerine gelen köylüler tarafından halat bağlanarak yan yattığı yerden kaldırıldı. Kaza ile tahkikat başlatıldı.