Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)'da pano ayak üretim işçisi olarak çalışan maden teknikerleri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ı ziyaret ettiler.

Meslek Yüksek Okulu Maden Teknikerliği mezunu olup, TTK'ya pano ayak üretim işçisi olarak işbaşı yapan ziyaretçiler, Alabaş'tan, TTK tekniker kadrosunun, halen kurumda işçi olarak çalışan teknikerlerden karşılanması konusunda destek olmalarını istediler.
GMİS Genel Başkanı Alabaş, işçi olarak çalışan maden teknikerlerinin taleplerinde haklı olduklarını belirterek kurumun bu yöntemi, uyguladığı zaman üretim işçisi açığı oluşacağı düşüncesi ile tercih edemediğine dikkat çekti. Kuruma işçi aldırmak için TTK Genel Müdürlüğünün ve sendikanın mesaisinin büyük bölümünü ayırdığını söyleyerek, Kuruma işçi aldırmak için aylardır kapı kapı dolaşıyoruz. Konu ile ilgili her birimle yakın markajdayız. Ve artık bir an öncede işçi alımı gerçekleştirilmek zorunda. Çünkü her geçen zaman bölgemizin ve dolayısıyla ülkemizin aleyhine işliyor. Kuruma işçi alındığında da sizin bu haklı talepleriniz mutlaka kurum yetkililerince yerine getirilecektir dedi.