Borcu olan Erdemir işçisinin bu borcun kapanması için Erdemir Vakfı'nda yeralan birikimini kullanasını öneren AKP İlçe Başkanı Kumaş, "Maaşler yüzde 35 geriye geldi. Vakıf birikimleri faiz almak yerine işçinin rahatı için de değerlendirebilir"

AKP İlçe Başkan Yardımcısı Salih Kumaş, ekonomik kriz nedeniyle Erdemir işçisinin maaşlarında yapılan kesintinin Ereğli piyasalarını da olumsuz yönde etkileyeceğini belirtirken, borcu olan Erdemir işçisinin bu borcu kapatabilmesi için Erdemir Vakfı'nda yeralan hesabını değerlendirebilmesi için girişim başlatılmasını önerdi. 10 Bin TL borcu bulunan bir 20-25 yıllık bir Erdemir işçisinin Erdemir Vakfı hesabında 150 bin TL civarında parası olduğunu belirten Kumaş, "Bu borç nedeniyle Erdemir'de çalışan kişi işten atılabiliyor. Erdemir çalışanlarının Erdemir Vakfında birikimleri var.
Kişinin 5 bin TL borcu var vakıfta 100 bin TL'yi geçen parası var ancak bu parayı kullanamıyor. Enazından ülkenin yaşadığı ekonomik krizler ve maaşlarda yapılan düşüşler gözönünde bulundurularak bir kerede olsa bu değerlendirilebilmelidir. Erdemir vakfı bu birikimleri bankaya faiz almak için değerlendireceğine işçinin rahatı için de değerlendirebilir.
Çalışanın ekonomik anlamda rahat olması borcunun olmaması Erdemir'de bu iş verimine de yansıyacaktır. Bu konuda yöneticilerin başta sendikanın girişim başlatmasını bekliyoruz" dedi.