Haklarını zamanında alamadıkları için sık sık eylemleri ile gündeme gelen STAR AŞ'de çalışan maden işçileri, yine hak edişlerini alamadıkları için 14 Kasım 20011 tarihinde eyleme başladılar.

 

Hak edişlerini almak için gittikleri işveren temsilcileri tarafından darp edildiklerini söyleyen maden işçileri ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun görüştü.

Taleplerini Osman Tutkun'a ileten maden işçilerine; Çalışanların alın terinin kurumadan verilmesi esastır. Sizler burada ailenize ekmek getirebilmek için alın teri döküyorsunuz. Kimse sizin hakkınızı yiyemez. Biz sizlerin mağduriyetinizi gidermek ve böylesi sorunların bir daha yaşanmaması için işveren ile görüşeceğiz. Sizin buradaki iş barışını bozucu sıkıntılarınız aynı işletmede çalışan maden işçilerimizi de etkilemektedir. Sizin sıkıntılarınızdan doğacak bir aksaklık müessesede çalışan arkadaşlarımızın da can güvenliğin tehdit etmektedir. Geçmişte Karadon da yaşanan grizu patlaması unutulmamalıdır. Ve tekrar üstüne basarak söylüyorum. İşçinin hak edişleri alınteri kurumadan verilmeli ve bu alışkanlık haline getirilmekten vazgeçilmelidir dedi.