Kilimli’de bir termik santralde çalışan taşeron işçileri, kadroya alınmak istedikleri ve asgari ücretlerdeki artış maaşlarına yansımadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Çatalağzı beldesinde bulunan bir termik santralde, taşeron firmada çalışan 140 işçi, işletme önünde eylem yapmaya başladı.

İşçilerden Aytaç Ergün, yaptığı açıklamada, eylemlerinde kararlı olduklarını belirterek, termik santral bünyesinde kadrolu olarak çalışmak istediklerini söyledi.

Dayanacak güçlerinin kalmadığını ve tek isteklerinin emeklerinin karşılığını alabilmek olduğunu ifade eden Ergün, "Asgari ücret 900 lira iken bizler bin 350 lira maaş alıyorduk. Şu an asgari ücrete yansıyan maaş, ağır sanayide çalıştığımız halde bize yansımıyor. Firma, çaycısını dahi kendi bünyesine katarken Zonguldak’ta aldığı termik santralde bizleri taşeronla baş başa bıraktı. Buradaki amacımız taşeronu kaldırmak. Bünyeye girmek. Ailelerimiz tedirgin bekliyor. Ölmek var, dönmek yok” diye konuştu.

İşçilerden Baki Kara da hakları olan kadroyu talep ettiklerini belirterek, "Bugün 140 kişi varsa yarın 300 kişi oluruz. Çatalağzı esnafı arkamızda. Hepimizin esnafa, ve bankaya borcu var. Elektrik, su parasını yatıramayan arkadaşlarımız var. Bu konular bizim için önemli. Neden ben düşük maaş alayım?  Gereken her yere sözlü olarak müracaat edildi. Ama bir cevap alamadık. Bizi bu hale düşüren yönetim utansın. Alnımızın teriyle ekmeğimizi kazanalım diye uğraşıyoruz. Ona da engel oluyorlar" şeklinde konuştu.