Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Göztepe'de Metal Kooperatifi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Erdemir'de çalışan Türk Metal Sendikası'na üye işçilerin hazırladığı 1 tır yardımı depremzedelere göndermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Elazığ ve Malatya'daki depremde ölen ve yaralananlar olduğunu, çok sayıda binanın da hasar gördüğünü anımsatan Çorumluoğlu, yaraların sarılması için devletin her zaman olduğu gibi üzerine düşeni en iyi şekilde yapma gayretinde olduğunu söyledi.


Doğal afetlerin her an yaşanabileceğine değinen Çorumluoğlu, "Bugün orada olur, yarın başka bir yerde olur ama ekonomimiz iyi de olsa, kötü de olsa bir şeye ihtiyacımız var. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bu ülkenin başına ne kadar çorap örülmek istenirse istersin, hiçbir kuvvet buna muvaffak olamayacaktır. Nasıl kurtuluş savaşında, 15 Temmuz’da olamadılarsa İdlib’de de muvaffak olamayacaklar. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım" dedi.
Kaymakam Çorumluoğlu, konuşmasında kentsel dönüşüm ve binaların sağlamlaştırılması uyarısında da bulundu. Ereğli Kaymakamı şöyle dedi:
“Bu manada çoluk çocuğunuzun rızkını bu tıra koydunuz, kendi cebinizden feragatta bulundunuz. Bunlar kolay şeyler değil. Lafla kimi şeyler kolay geliyor ama cebinden çıkarıp vermek her babayiğidin harcı değil. Ben bu yüzden buradaki hazıruna, değerli işçi kardeşlerimize, kaymakamlık ve valilik adına, her şeyden önce Türk Milleti adına teşekkür ediyorum. Cenabı Allah’tan dua ediyorum, bu tip musibetler, bu tür sıkıntılar başımıza gelmesin. Ama gelmemesi için bu da bir vesile. Binalarınızla ilgili kentsel dönüşüm gibi çalışmanız varsa, ülke olarak bunlardan ders almamız lazım"


Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan da konuşmasında deprem mağdurlarının yaralarının sarılması için Erdemir çalışanlarının ve Türk Metal Sendikası üyelerinin duyarsız kalmadığını söyledi, birlik ve beraberliği her zaman göstermeye hazır olduklarını belirtti.
İlçe Müftüsü Recai Albayrak tarafından yaptırılan duanın ardından yardım tırı deprem bölgesine doğru yola çıktı.