Kdz.Ereğli Fen Lsesi inşaatında çalışan 3 işçinin 7 aydır maaşlarının ödenmediği iddiasıyla çatıya çıkarak başlattığı eylem devam ediyor. 3 İşçiye diğer işçiler de destek verirken 6 kişi gece boyunca çatıda kaldı, eylemlerini sürdürdü.  

 

Kırmacı Mahallesi'nde inşasında çalıştıkları fen lisesinin çatısına 3 işçinin ardından dün gece saatlerinde 3 işçi daha çıkarak eyleme destek verdi. Ereğli Belediyesine ait itfaiye ekipleri ile 112 sağlık ekibi gece boyunca bina çevresinde hazır bekledi. İkna edilmeye çalışılan işçiler, haklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

İnşaatın taşeronluğunu yapan Faruk Güneş gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 kişi ile 16 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat 13.30’da başlatılan eylemi sürdürdüklerini, diğer işçilerin de katılımı ile 6 kişinin haklarını alıncaya kadar çatıdan inmeyeceklerini söyledi.

Güneş, “Mağduruz, evimize götürecek ne ekmeğimiz ne paramız var. Hakkımız alınıncaya kadar eylemimize devam edeceğiz, geceyi geçirdik, Ramazan ayında yaşadığımız olaylardan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)