Ereğli Tersaneler Bölgesinde yaşanan sıkıntıların önüne bir türlü geçilemiyor. Ereğli Gemi Tersanesinde iş yapan taşeron firmanın işten çıkardığı 60 işçi mahkemeye giderek haklarının geri ödenmesini talep etti.

Ereğli Gemi Tersanesi'n de taşeron firmanın işten çıkardığı yaklaşık 60 işçi işlerine geri dönebilmek için İş Mahkemesine dava açtı. Açılan davanın ilk gününde işçiler Ereğli Adliyesi önünde sonucu merakla bekledi. Konuyla ilgili olarak yapılan ilk mahkemede herhangi bir sonuç çıkmazken, dava ileri bir tarihe ertelendi. Dava konusunda haklı olduklarını belirten işçiler sonuna kadar adli makamlarda haklarını arayacaklarını söylediler. İşçilerin Avukatı Ünal Demirtaş, davanın iş iadesi davası olduğunu belirterek, ilerleyen süreçte sigorta primlerinin ve maaşların tam ödenmemesi nedeniyle de dava açacaklarını belirtti. Demirtaş, "Toplu İş Hukukundan ve Normal İş Hukukundan kaynaklanan haklarıyla ilgili bir sürü haksız uygulamalar yapılmakta. Burada asgari ücret üzerinden çok düşük ücret ödemesi yapılmakta. Devletimizin ve işçi arkadaşlarımızın büyük kaybı olmakta. Davamız işe iade davası devam etmekte. Yargı sürecini sabırla bekleyeceğiz. Benim yürüttüğüm 60 işçinin davası var. Şuan sadece işe iade davasıyla ilgili. Ancak, ilerleyen süreçte yeni davalarda açacağız. Sigorta primlerinin eksik ödenmesi amaçlanmış bu uygulamada. Sigorta primlerinin eksik olması nedeniyle davaları da açacağız. İşçilerin maaşlarının bir kısmı ödenmiş ama asgari ücret uygulamasının devam etmesi nedeniyle, işçilerin hakları zedelenmiş durumda" dedi.

İşçilerden Erdal Şendoğan ise gazetecilere hitaben yaptığı konuşmasında, "Mağdur olan çok işçi varda biz sadece 60 kişi toplana bildik. 130 kişinin işine son verdiler. Tazminatlarımızı yıllık izinlerimizi yaktılar. Ben Ereğli Gemi'de 3 seneden beri çalışıyorum. Bir kuruş tazminat almadım. Ben bin 500 TL maaş alıyorum ama benim maaşım asgari ücret gözüküyor. Her türlü hakkımızı yediler. Bizde sonuna kadar hukuk mücadelemizi veriyoruz. Biz bu davayı kazanırsak arkamızdan daha çok gelecek insanlar var" dedi.