Erdemir’de 4 bin 800 işçiyi kapsayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi süreci ile alınan grev kararını değerlendiren Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, greve başlama gününü önümüzdeki günlerde belirleyeceklerini açıkladı.

 

25 Şubat 2013 tarihinde başlayan, 12 Haziran 2013 tarihinde grev kararı alınan Erdemir’de 60 günlük yasal sürecin başladığını hatırlatan Sendikanın Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, “Şirket yönetimin sendikamızı görüşmelere davet edip etmeyeceğini bilemiyoruz. Ancak sendika için böyle bir davette bulunmamız, ‘gelin görüşelim’ deme lüksümüz yok. Greve başlayacağız günü de önümüzdeki günlerde belirleyeceğiz” dedi.

 

A PERSONELİ SARI ZARFINI ALDI

Erdemir’de çalışan A personelinin zamlarını aldıklarını gösterdikleri performansa göre de sarı zarflarının verildiğini vurgulayan Odabaş, “Ancak, şirkette gerçekleştirilen üretimde Erdemir işçisinin birinci derecede alın teri söz konusu. Dolayısıyla Erdemir işçisinin de alın terinin ve emeğinin karşılığını alma hakkı vardır. Sendika olarak bu yönde gereken mücadeleyi sürdürüyoruz. Neler olacağını da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Önemli olan, Erdemir çalışanlarımızla bugüne kadar var olan birlik ve bütünlüğümüzün bundan sonra da devam etmesidir. Arkadaşlarımız emeklerine ve sendikalarına sahip çıksın, dedikodu üretenlere itibar etmesin. Her zaman yanlarında olduğumuz bilinciyle istedikleri zaman, istedikleri yere çağırarak, varsa eksiklik bizden bilgi istesinler. Unutulmasın ki, bu birlik ve beraberliğimiz sayesinde kimse önümüzde duramaz” dedi.

 

GENEL BAŞKAN GELİYOR

Sendika Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın da son Başkanlar Kurulu Toplantısında Ereğli’ye geleceğini ifade ettiğini söyleyen Odabaş, “Genel Başkanımız Ereğli’ye gelecek ve işçi arkadaşlarımızı iş yerlerinde çalıştıkları atölyelerinde ziyaret edecek, toplantılar yapacağız” sözleri ile konuştu.