Zonguldak Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Karakum Mevkisindeki arazileri toplu biçimde değerlendirilmesi için harekete geçildiği bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Karakum Mevkisinde gerçekleştirilmesi düşünülen BAKKA Güdümlü Projesi kapsamında oluşturulacak rekreasyon projesi için Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, TSO Başkanı Metin Demir, Bakka Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, Defterdar Vekili Salih Demir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Özmen ve Ankara’dan Akdan Danışmanlık Kurucusu Nilüfer Arıak’ın katıldığı bir toplantı düzenlendiği belirtildi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

Karakum Mevkiinin Zonguldak halkının beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde değerlendirilmesinin gerektiği, arazinin devletin hüküm ve tasarrufu altındaki bir arazi olmasına rağmen bölgenin yıllardır işgal altında olduğu, ancak derli toplu bir biçimde projelendirilmesi gerektiği konularında fikir ve bilgi paylaşımında bulunuldu.

Zonguldak Valisi Sayın Ali KABAN tarafından, rekreasyon projesinin mimari kısmının Zonguldak Ticaret Sanayi Odasından yaptırılacağı ifade edilerek bu konudaki desteklerinden dolayı TSO Başkanı Metin DEMİR'e teşekkür edildi.
Ardından Akdan Danışmanlık Kurucusu Nilüfer ARI AK'a hazırlayacakları projeye esas olacak fikri altyapının oluşturulabilmesi için Karakum Mevkii gezdirildi.