“Türkiye’de İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Koşullarının İyileştirilmesi Projesi” (İSGİP) kapsamında iş sağlığı alanında çalışanlar için ücretsiz olarak düzenlenen İşyerlerinde Sağlık Gözetimi Eğitimleri Zonguldak’ta devam edecek. 4-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında Zonguldak’ta gerçekleştirilecek eğitimlere 100’ün üzerinde iş sağlığı ve güvenliği profesyonelinin katılması bekleniyor.
İşyeri hekimleri, toplum sağlığı merkezi hekimleri, işyeri hemşireleri, aile hekimleri ve diğer sağlık personelinin yanı sıra; işveren, işçi ve iş güvenliği profesyonellerinin katılımına açık olan eğitimlerde, sağlık gözetim stratejilerine ve başlıca meslek hastalıklarına yer verilecek.

Ankara eğitiminden 180 katılımcı yararlandı
İşyerlerinde Sağlık Gözetimi alanında, Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı eğitimlerden olan çalışmalarda öncelikle; İSGİP`in yoğunlaştığı metal, maden ve inşaat sektörleri olmak üzere, KOBİ’lerde çalışma koşullarının iyileştirilmesi, meslek hastalıkları ve işle ilgili hastalıklara ilişkin sağlık gözetimi çalışmalarına katkıda bulunulması amaçlanıyor. Ankara’da 30 Mayıs-5 Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimlerden 180 kişi yararlanarak katılım belgelerini aldılar.
Eğitimlerde sağlık gözetim stratejilerine ve başlıca meslek hastalıklarına yer veriliyor. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği konularına ilişkin yasal düzenlemeler, işyeri ortam risk faktörleri, risk değerlendirmesi ve yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemleri, iş sağlığı çalışanlarının görev yetki ve sorumlulukları ve iş kazaları gibi konular da eğitim başlıkları arasında yer alıyor.

Zonguldak eğitimlerine yoğun ilgi
Eğitimlerin Zonguldak ayağı, 4-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Katılım belgeli eğitimlere katılmak isteyen işyeri hekimleri, toplum sağlığı merkezi hekimleri, işyeri hemşireleri, aile hekimleri ve diğer sağlık personelinin yanı sıra; işveren, işçi ve iş güvenliği profesyonelleri için ayrı ayrı eğitim programları bulunuyor. 100’den fazla başvurunun yapıldığı eğitimler, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.