Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi İl Yürütme Kurulu toplantısının Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldığı bildirildi.

 

TSO'dan bu konuda yapılan yazılı açıklama şöyle:

 

UMEM Projesi Zonguldak İli Yürütme Kurulu Başkanı ve Zonguldak TSO Genel Sekreteri Renda Okay, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Necmi Kalfalar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Yılmaz, Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Burhan Koyu ile Müdür Yardımcısı Önay Akdağ, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Şefi İsmail Maden ve Zonguldak TSO Proje Uzmanı Özgür Opsar'ın katıldığı toplantıda UMEM Projesi kapsamında 2011 yılında yapılan çalışmalar ve açılan kurslar  değerlendirildi.

 

Toplantı gündemi kapsamında işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla yürütülen UMEM Projesi kapsamında Zonguldak İl merkezi ve Kdz. Ereğli ilçesinde olmak üzere toplam 10 ayrı iş kolunda düzenlenen kurslar sonrasında işletmelerde sağlanan staj imkanı  ve gerçekleştirilen istihdam detaylı bir şekilde görüşüldü. 

 

Proje kapsamında yapılacak etkinliklerin de değerlendirildiği toplantıda yeni kurs konularının belirlenmesine yönelik Zonguldak'ın diğer ilçelerindeki yerel ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölge müdürlükleri nezdinde etkin bir çalışma yapılmasına karar verildi.