Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şubesi, 30 Ağustos Zaferinin Türk tarihinin önemli günlerinden birini oluşturduğunu belirtti.

‘Savaşa son veren bu zafer Türklerin tarih sayfalarından silinmesini engellediği gibi aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun da temeli olmuştur’ diyen ADD Kdz. Ereğli Şubesi açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“30 Ağustos zaferinin 91inci yıldönümünü kutlamaktayız. Bu zafer Türk tarihinin önemli dönüm günlerinden birini oluşturmuştur.

Büyük zafer, ulu önder Atatürk’ün üstün komutanlık yeteneği, Türk ulusunun bağımsızlık yolunda tek yürek olarak gösterdiği özveri ve kahraman Mehmetçiklerimizin vatan sevgisi ile meydana gelen sinerjinin sonucudur.

Aylarca hazırlanan mevzilerin 26 Ağustos sabahı başlayan taarruzla kısa sürede çökertilerek düşmanın savaşma azim ve iradesinin kırılması ve İzmir’e kadar takip edilerek yurt topraklarından atılması ile dört yıl süren Ulusal Kurtuluş Savaşı başarı ile sonlandırılmıştır.

Savaşa son veren bu zafer Türklerin tarih sayfalarından silinmesini engellediği gibi aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun da temeli olmuştur.

Türk Ulusunun bağımsızlık sevdası, emperyalistlerin kovulması ve genç cumhuriyetin kurulması dünyadaki pek çok ulusa da örnek olmuştur.

Gerek askeri gerekse siyasi sonuçları itibarıyla ulus olarak gururla anacağımız bu tarihi zaferi kıvançla, onurla kutlamak Türk ulusunun her kurumunun ve bireyinin en doğal hakkıdır.

Bu bayram vesilesi ile güzel yurdumuzda birlik ve beraberlikle, huzur, güven, gönenç ve kıvanç içinde olmaktan, tarihinden gurur duyarken geleceğine umutla bakmaktan mutluluk duymaktayız.

Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, bize bu anlamlı bayramı yaşatan değerli komutanlarımıza, kahraman Ordumuzun şehit ve gazi tüm bireylerine saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Onurla yaşadılar, kahramanca savaştılar, ışıklar içinde yatmakta ve ışıkları ile bizi de aydınlatmaktalar. Işıkları bol olsun.”