Kdz.Ereğli'de yaşayan 59 yaşındaki Hüseyin Karakaya, kızının isim benzerliği nedeni ile bankadaki parasına konulan haczi kaldırma çabaları sonuçsuz kaldı. Baba Karakaya, söz konusu meblağın büyük olmadığını, ancak yarın daha da büyük bir sorunla karşılaşmak istemedikleri için sorununun ilgili makamlar tarafından çözülmesini istedi.

Kdz.Ereğli’de yaşayan Hüseyin Karakaya(59), Ankara Eğitim Fakültesi Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümünde okuyan kızı Saadet Karakaya' nın (19) bankadaki parasına haciz konduğunu öğrendi. 2005 yılında isim benzerliği olduğu düşünülen bir kişinin hazine arazisini kullanmaktan dolayı kesilen yüz liralık cezanın yapılan indirimle 13 lira olduğunu kaydeden baba Akkaya, söz konusu paranın maddi boyutunun önemli olmadığını, yarın bir gün daha büyük sorunlar yaşanmaması için yetkilileri göreve davet etti. Yaptığı müracaatlardan da sonuç alamadığını belirten baba Akkaya, sorunun çözülmesi için kendisine yardım edilmesini istedi.

Baba Akkaya başlarına geleni ve yetkili makamların duyarsızlığını şu sözlerle anlattı: “Kızımın banka hesabındaki paraya 2005 yılında başka birisinin hazine arazisini kullandığı gerekçesi ile icra geldi. Yaşanan bu olay sonrasında müracaatlarımı yaptım. Olayda yanlışlık olduğunu, kızımın üniversite öğrencisi olduğunu ve hazine arazisini kullanma gibi bir durumun söz konusu olmadığını anlatmaya çalıştım. Yaptığım bu müracaatların sonrasında kızımla olayın bir ilgisi olmadığına dair belge istedim. Ama vermediler. Zonguldak Vergi Dairesi'nde yaptığım görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Daha sonra kızımın hesabının bulunduğu bankadaki yetkiliyle görüştüm. O da bana yazı gelmediği sürece haczi kaldıramayacağını söyledi. Şimdi ise ne yapacağımı bilmiyorum. Kızımın bankadaki parasına haciz gelmesine neden olan kişinin ilk olarak adresi Kadı tarlasında, daha sonra yapılan araştırmalar sonrasında ise Kepez Mahallesi'nde çıktı. Ama bu kişinin kim olduğunu öğrenemedim. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Yapılan yanlışlığın ilerleyen zamanlarda daha büyük bir sorun ile karşımıza çıkmayacağının garantisini veremiyorlar. Yetkililerden bu olayı çözmek için bana yardımcı olmalarını istiyorum.”