"Sanayiye gittiğimizde insanların hepsi üzgün, torna makineleri çalışmaz olmuş, nakliyeci, turizmci öyle, neresinden tutarsan elinde kalıyor. Herkese büyük görev düşüyor, herkesin vebali var, herkesin birşey söyleyip anlatması lazım. Algı operasyonları yapılıyor, yüksek kesimde iş dünyası ile bu seçimi alabileceklerini düşünüyorlar, seçim tabanda alınır, tabanında hepsi burada"

"Gelinen noktada Ereğli kan kaybetmiş, ekonomik olarak çok büyük kayıplar vermiş, 4 bin 500 olan TSO üye sayısı bin 800'lere düşmüş, 30-40 bine çıkmış icra dosyaları, 3.4'ncü icra daireleri açılması gibi bu konuların olduğu bir ortamda bizim normal beklememiz mümkün mü?"

 

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) 22 Ekim tarihinde yapılacak genel kurulu öncesi Başkan adaylarından Niyazi Özcan, düzenlediği ve çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu, adaylık sürecine ilişkin bilgiler verdi. Kdz.Ereğli'nin ekonomik anlamda büyük kayıplar verdiğine vurgu yapan Özcan, içerisinde çeşitli projelerin yer aldığı kitapçık ile kamuoyuna seslendi.  Özcan konuşmasında şunları söyledi:

 

"TEK TEK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

"Bu mücadelede burada olan kardeşlerimin hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Çalışma grubu arkadaşlarımız ve Ereğli için önemli olan TSO'nun 22 Ekim'de seçimleri yapılacak. Bu seçimlerin önemini Kdz.Ereğli'deki inşaatçısı, nakliyecisi, sac tüccarı, gıdacısı, turizmcisi gibi herkes herşeyin farkında.

 

"BEKLEMEMİZ MÜMKÜN MÜ?"

Gelinen noktada Ereğli kan kaybetmiş, ekonomik olarak çok büyük kayıplar vermiş, 4 bin 500 olan TSO üye sayısı bin 800'lere düşmüş, 30-40 bine çıkmış icra dosyaları, 3.4'ncü icra daireleri açılması gibi bu konuların olduğu bir ortamda bizim normal beklememiz mümkün mü? Bunların hepsini topladığımızda değerlendirme yaptığımızda bu yoldan dönmeyeceğimizi ve sonuna kadar mücadele etmeye karar verdik, bu yola girdik. İnsanların içerisindeki heyecanı, mutluluğu görüyorsunuz.

 

"NERESİNDEN TUTARSAN ELİNDE KALIYOR"

İnşallah 22 Ekim'de yapılacak TSO seçimlerinde sandığa yansıyacağına inanıyorum. Sanayiye gittiğimizde insanların hepsi üzgün, torna makineleri çalışmaz olmuş, nakliyeci, turizmci öyle, neresinden tutarsan elinde kalıyor. Herkese büyük görev düşüyor, herkesin vebali var, herkesin birşey söyleyip anlatması lazım. Algı operasyonları yapılıyor, yüksek kesimde iş dünyası ile bu seçimi alabileceklerini düşünüyorlar, seçim tabanda alınır, tabanında hepsi burada.

 

"SÖZLER SÖYLENMİŞ, UNUTULMUŞ"

TSO seçimlerinde hiçbir zaman bir seçim beyannamesi hazırlayıp yola çıkan biri yok, herşey sözle söylenmiş sonra unutulmuş. 5 Yıl asla bir kelime çıkarmayan arkadaşlar bugün nasıl alıyorsa biranda ortaya çıkarak Ereğli'nin hakkını ben savunurum, bu konulara biz hakimiz diyor. Ereğli konularına hakim olan adam Niyazi Özcan ve ekip arkadaşlarıdır. Ereğli bir sanayi kentidir. Bizde popüler laf olmaz, bizim lafımız sahada, insanların yüreğinde olur. Bize inanan insanları asla mahçup etmeyiz, boyunlarını yere eğdirmeyiz. Biz böyle gördük, böyle yetiştik.

 

ADAYLARI AÇIKLADI

Nakliye grubunda Niyazi Özcan, Bülent Göktepe, İnşaatta Türkler İnşaat, Sezer Yaman İnşaat, Hizmet Grubunda Zafer Yalman, Doktor Ercan Bey, Final Dershanesinden Recep Hoca, Sac  Grubundan Asım Doğan, Cem Gül, Gıda Grubunda Vahap Bey, Sanayi Grubunda Erdal Akbaba, Bayram Özkayıkçı ve Abdullah Güzeloğlu, Parakende Grubunda Hasan Toprak, Yakup Köroğlu, Şadi Elektronikte Murat Bey, Nakliye Grubunda Batu Müftüoğlu da var. Komitelerde dolu. Bazı gruplarda iki aday söyledik diğer adayları 1 hafta sonra güzel bir sürpriz yapacak açıklayacağız.

 

"MEVCUT YÖNETİMDEN NEDEN AYRILDI?"

1994 Yılında çıkmış olduğum Yaşar Tetiker ile bu yolda 20 yıl saygı çevresinde getirdik. Bir önceki seçim yapıldığında Başkan Yardımcısı idim. Orada 6 ay bir fiil bütün Erdemir'e yapılan reaksiyonları hep beraber gördük. Ama ne olduysa 6 ay sonra kavgalar durdu. Hangi üyemiz ne fayda gördü onu da bilmiyorum. Bize oy veren kardeşlerimiz bizi sorgulamaya başladı, biz de Yaşar Bey'i sorgulamaya başladık, o da sorgulamayı kabul etmedi. O gün Ereğli İçin Mücadele Platformunu kurup 4 yıldan bir fiil mücadelemizi sürdürmekteyiz. Ereğli'nin davalarına, konularına, duran kornalara, duran kaynak makinelerine, duran kamyon tekerlerine, duran inşaata, aklına ne geliyorsa bu çarkların durması ayrılmamız"

 

KİTAPÇIKTAN

"Sözümüz Söz Ereğli" sloganı ile yola çıkan, değişim ve heyecan vizyonu, üyeler için mücadele, yatırım ve Ereğli aşkı misyonu olarak belirleyen Özcan'ın kitapçığında yer alan bazı projeler ise şu şekilde: TSO ve Erdemir arasında sağlayacağımız ciddi ve kurumsal diyaloglarla Erdemir'in yüzünü Ereğli'ye döndüreceğiz. Gıda Gümrüğü Ereğli'ye gelecek, nakliyecinin ve esnafın yüzü gülecek. Uzun süredir atıl vaziyette olan tersanelerimiz yeniden canlanacak. Mevcut OSB'ye neşter. Hedefimiz lafta değil gerçekten 10 bin öğrenci. TSO bünyesinde kalite kontrol laboratuarı kurulması. Turizm kaynaklı gelirleri gözardı etmeyeceğiz. Çeliğin kalbi Ereğli'de savunma ve silah sanayimize destek ve ekonomimize katkı sağlayacağız. Ağaç ve ağaç yan sanayi ürünleri pastasından gerekli payı almak için çaba sarf edeceğiz. Kandilli'de atık kağıt dönüştürme ünitesi kurulması ve aynı zamanda da turizm konusunda yatırım yapmak isteyen yöredeki müteşebbislere destek olacağız. Ormanlı beldesinde süt ve süt ürünlerine bağlı tesis kurmak ve yatırım yapmak isteyen üyelerimizin bu konu ile alakalı çalışmalarında destek olacağız. Subaşı bölgesinde hayvan besiciliği yapılması. Bölgemizin simgesi Osmanlı çileğini dünya çapında bir marka ve lezzet haline getirmek çabası.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)