Yunuslu köyünde ormanlık alanda kemikleri bulunan A.A.’ın iddia edildiği gibi gelini H.A. (31) tarafından değil eşi ve oğlu tarafından öldürüldüğü öne sürüldü. Polisin soruşturduğu cinayetle ilgili olarak mahkemeye çıkarılan anne N.A. ile oğlu Y.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kdz.Ereğli’ye bağlı Yunuslu köyünde 27 Temmuz 2010 günü kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan A.A. için oğlu Y.A. (31) jandarmaya giderek babasının kayıp olduğu ihbarında bulundu. Yapılan başvuru sonrasında baba A.A. aranırken 29 Eylül tarihinde Yunuslu köyüne yakın ormanlık alanda kemik parçaları bulundu. Babasının kayıp olduğu ihbarını veren Y.A., bulunan kemik parçalarının yanında duran bazı eşyalardan kemiklerin babasına ait olduğunu tespit etti. Adli tıp kurumunda yapılan incelemede kemiklerin A.A. ait olduğu belirlendi. Raporda A.A.’ın ateşli silahla öldürüldüğünün belirtilmesi üzerine jandarma ekipleri A.A.’nın eşi N.A. (51), oğlu Y.A. (31), Gelini H.A. (31) ve kayınbiraderi M.Ş.'yi (39) gözaltına aldı. A.A.’nın gelini H.A., kayınpederini kendisine tecavüz ettiği gerekçesi ile öldürdüğü itiraf etti. Mahkemeye sevk edilen H.A., adam öldürme suçundan tutuklanarak Beycuma Cezaevi'ne gönderildi.
GELİN İFADEYİ DEĞİŞTİRDİ
17 Aralık’ta tutuklanan ve “tecavüz etti” diye “kayınpederini öldürdüğünü iddia eden H.A., tutuklu bulunduğu ceza evinde ifadesini değiştirdi. 4 ay sonra gelen bu itiraf üzerine savcılık, A.A. cinayetinin yeniden incelenmesine karar verdi. H.A, kayınpederini eşi Y.A. ve kayınvalidesi N.A.’ın öldürdüğünü iddia etti. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte A.A.’nın evine giderek inceleme yaptı. Yapılan incelemede evin duvarında ve Patpat olarak adlandırılan tarım aracının üzerinde kan örneklerine rastlandı. Gelin H.A.’nın değiştirdiği ifadenin ardından bulunan kan örnekleri ışığında N.A. ve Y.A. gözaltına alındı. A.A.’nın eşi N.A. ile sürekli tartışma yaşadığı ve bunun köy halkı tarafından da bilindiği öğrenildi. A.A.’nın sürekli olarak tartıştığı eşi N.A. ve işsiz olması sebebi ile sürekli borç yapan oğlu Y.A. tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Anne N.A. yaşadıklarına dayanamadığı ve oğlu Y.A.’nın babasını öldürmesini söylemesi üzerine A.A.’nın ateşli silahla cinayeti işlediği iddia edildi. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen N.A. ve Y.A., çıkarıldıkları mahkeme olayı kendilerinin yapmadığını söylemelerine rağmen tutuklandı. Anne N.A., Beycuma Cezaevi'ne gönderilirken, Y.A. ise Ereğli A/2 tipi kapalı cezaevine gönderildi. Evin duvarından alınan kan örnekleri ile bir diğer kan örneği bulunan tarım aracı ve ağaç kesme motorunun Ankara’ya Kriminal inceleme için gönderileceği ve gelecek kararın bekleneceği öğrenildi.