Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede iskan alamayan 40-45 dosyanın bulunduğunu, söz konusu sorun ile ilgili AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar öncülüğünde Çevre Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

               

40-45 DOSYA VAR

Söz konusu sorunun bakanlıkta dahi çözülemediğini anlatan Posbıyık, şunları söyledi: "Ereğli'nin en büyük sorunlarından biri olan 40-45 dosya var, iskan alamıyorlar. İskan alamadıkları için de su aboneliği alamıyorlar. Müteahhitlerin çok büyük sıkıntıları var. Beni ilgilendiren üçüncü şahıslar. Oralardan daire alanlar var, asansörü bile çalıştıramıyorlar.

"BİR GÜN SONRAKİ TOPLANTIDA MÜJDE VERECEKLERDİ"

Öneri getirmiştim, bakandan randevu alın, ikide bir diyorsunuz akrabamız diyorsunuz, biri amcamın, dayımın, biri teyzemin oğlu diyor. Çevre Bakanlığı'nda ilgili bölümle konuşun dedik, bende mühendis desteği vereyim dedim. Aslan Keleş, Mustafa Demiray, Mustafa Kılıç, Haluk Okur ve Hamdi Uçar önderlik yapıyor. Projeler açıldı, konuşuldu, edildi. Burada belediyenin kabahati yok imza atamazlar başları belaya girerler dediler, biz de imza atamayız başımız belaya gireriz dediler. Aslan Keleş falan telefon etti inşaatçılara ertesi günkü toplantıda müjde vereceklerdi maalesef olmadı. Bizi istismar ettiler şap diye oturdukları yere oturdular."