Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, “Alaplı ALPORT limanına bölgenin sahip çıkması gerekiyor. Küçük hesaplar yapıp küçük düşünüp liman yerine acilen problemi çözelim değip indirme bindirme bir iki geminin yanaşacağı iskele gibi bir şeylerin yapılması bir yerlere Alaplı’ya yapılacak limanın önün kesmekten başka bir şey değildir.”

Belediye Başkanı Ak Parti Alaplı Belediye Başkan adayı Nevzat Çimenoğlu, Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, İl genel ve Belediye Meclisi adayları İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti.

Çimenoğlu ve beraberindekiler ilk olarak Esnaf ve Sanatkar Odasını ziyaret etti. Esnaf Odası Başkanlığına seçilen Muharrem Gelgeç’e hayırlı olsun temennisinde bulunan Çimenoğlu, ardından Şoförler Odasını ziyaret ederek Başkan Kemal Çam’a geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen kongrede tekrar başkanlığa seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Çimenoğlu, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Alaplı’da merkezi hükümetin çok önemli 2-3 tane yatırımı olduğunu söyledi.

Islah Organize Sanayi Bölgesinde çok önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Çimenoğlu, şunları söyledi:

"Alaplı’da çok önemli 2-3 tane yatırım var. Bunlardan bir tanesi şuan mevcut sanayileşmenin olduğu bölgedir. Bölge Islah Organize Sanayi Bölgesi olduğu zaman teşvikte 6. bölge olacaktır. Buraya yatırımlar gelerek İlçemiz kalkınma yönünde ilerlemeye başlayacaktır. Bir diğer proje ise, Alaplı TSO'nunda yakından takip ettiği bana göre Alaplı’nın olmazsa olması olan Alport Alaplı liman projesidir. Bir gün ilçemize bu liman mutlaka yapılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi bile olmasın. Zonguldak'ın en doğusuna Filyos limanı yapılacak. Artık Zonguldak'ın batısına da bir liman yapılması gerekiyor. Alaplı yapılacak liman bütün bölgeye hitap edecektir. Bu konuyu Alaplı TSO çok yakından takip ediyor. Bu limana bölgenin sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Küçük hesaplar yapıp küçük düşünüp liman yerine acilen problemi çözelim değip indirme bindirme bir iki geminin yanaşacağı iskele gibi bir şeylerin yapılması bir yerlere Alaplı’ya yapılacak limanın önün kesmekten başka bir şey değildir. Böyle bir liman herkese faydası olacaktır. Belediye olarak biz Alaplı için ne yapılması gerekiyorsa her zaman hazırız.”

Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak’da, “Bizim davamız Alaplı davasıdır. Seçilecek olan Belediye Başkanı da meclis üyelerini de davasının Alaplı olduğunu düşünüyorum. Hizmet noktasında seçilecek olan Belediye başkanı elinden geleni yapacaktır. Seçim ortamının kardeş hane bir bicimde geçmesini temenni ediyoruz. Nesil artık gençleşti. Seçmende artık gençleri görmek istiyor. Biz oda olarak yeni belediye dükkanları ve yeni terminal binasını tamamlanmasından dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.