Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu işsizlere işbaşı programı ile tecrübe kazandırarak mesleğe hazırladığı belirtildi.
Sigortalı en az iki işçi çalıştıran işyerlerinde 1 kişinin işbaşı eğitimi kapsamında staj görebildiği, 2 işçi çalıştırana bir işçinin İŞKUR'dan olacağı ifade edildi. İŞKUR Tarafından yayınlanan açıklamada, sigortalı çalışan sayısına göre programdan faydalanabilecek kişi sayısının da arttığı ve işbaşı eğitimine başlayanların 6 ay boyunca günlük 25 TL ücretin İŞKUR tarafından ödendiği, program boyunca Genel Sağlık Sigortaları veya iş kazasının İŞKUR tarafından karşılandığı vurgulandı. İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşını dolduran, kuruma kayıtlı, işverenle birinci dereceden kan bağı bulunmayanlar başvurabileceği belirtildi.
Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu yaptığı açıklamada, İŞKUR İl Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu İşbaşı Eğitim Programlarımız hem işveren hem de işsizler açısından kolaylık sağlayarak işsizliğin önlenmesi açısından önemli bir adım oluşturuyor.
6 aylık programdan sonra işveren ve işçi anlaşırsa istihdam ediliyor. İl merkezi ve ilçelerimizde toplam 7 ayrı işyerinde toplamda 33 kişi işbaşı eğitim programından faydalanmaktadır dedi.