Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı çayı ıslah çalışmaları tamamlandığı zaman cazibeli bir yer haline geleceğini bildirdi.

 

Malğaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla ara verilen Alaplı çayı temizleme çalışmaları Mollabey köyünden itibaren tekrar başlanacağını söyledi.

 

Çayın ıslah çalışmaları ile ilgi proje çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Malğaç, şöyle dedi:

“Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından Alaplı çayında başlatılan temizleme çalışmaları Ramazan ayı ve iş makinelerin başka bölgelerden gelmesinden dolayı bir boşluk oluşmuştu. Önümüzdeki Perşembe günü iş makineleri tekrar Alaplı çayında temizleme çalışmalarına başlayacak. İlk etapta pazaryerinin olduğu bölge temizlenmişti. Bundan sonraki etapta Mollabey köyünden İlçe merkezine doğru çayda temizleme çalışmaları başlanacak. Çayı kenarlarına istinat duvarları proje çalışmaları tamamlanmak üzere, ödenek bulunduğu taktirde bu yıl, yoksa önümüzdeki yıl istinat duvarları çalışması başlanacak. Çay kenarlarına istinat duvarları yapıldığı zaman bu bölgede taşkınların önüne geçilmiş olacak. İlçe merkezinde Alaplı çayının temizlenmesi ile ilgili ayrı bir proje hazırlanıyor. Burada temizleme çalışmaların ardından şelaleler yapılacak, sonra deniz suyunun belli bir noktaya getirilme çalışması olacak. Ama öncelikli olarak istinat duvarı yapılması gerekiyor. Alaplı çayı ıslah olduğu zaman bu bölge daha güzel bir hale gelecek.”

 

(Haber: Cem Sürmeneli)