Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak deresiyle alakalı basında çıkan haberlerle ilgili, 'Dere temizlik çalışmalarımız sürekli devam ediyor' dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Dere Islah çalışmalarının Devlet Su İşleri'nin sorumluluğunda olduğunu, Zonguldak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de, düzenli olarak dere temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Devlet Su İşleri yetkilileri ile de, dere ıslah çalışmaları konusunda sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Akdemir, 'Dere Islah çalışmalarımız var. Ayrıca dere temizlik çalışmalarımız da devam ediyor. Ancak ıslah çalışmaları DSİ'ye ait. DSİ yetkilileri ile görüşmelerimizde, 2012 yılında bize derenin ıslahı ile ilgili proje hazırlandığını ve ihale yapılacağının müjdesini verdiler. Biz bu konunun üzerinde duruyor ve yetkililer ile de irtibat halindeyiz' dedi.

Başkan Akdemir, Zonguldak'ın en önemli projelerinden biri olan Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi Projesi'nin tamamlanmasından sonra, Zonguldak'ın daha temiz ve sağlıklı çevreye kavuşacağını ifade ederek, vatandaşların dereye çöp atmamaları konusunda daha hassas davranmaları gerektiğini söyledi.