Ligin ilk hazırlık maçında Bolu'da Beşiktaş'a yenilen ardından da Bursa'da katıldığı turnuvada oynadığı 3 maçı farklı galibiyetlerle kazanarak güç depolayan ve çıktığı final maçında Tofaş'a 5 sayı ile yenilen Erdemirspor, Gaziantep'de düzenlenen turnuvaya katılıyor.

 

Takım menajeri Ömer Erdinç oyuncuların ve teknik heyetin çalışmalarından memnun olduklarını belirterek, Takımımızın mücadelesi güzel. Farklı galibiyetler aldık ancak bu farklı galibiyetler ölçü değildir. Hazırlık maçları takımın performansını görme anlamında önemli bir sınavdır dedi.

 

Beko Erkekler Basketbol 1. Liginde mücadele edecek olan Erdemir Erkek Basketbol Takımı, Gaziantep'de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Prof.Dr.Yaşar Sevim Basketbol Turnuvasına katılıyor. Ligin ilk hazırlık maçını Bolu'da Beşiktaş ile oynayan ardından da Bursa'da gerçekleştirilen Cevat Soydaş Turnuvasında finalde Tofaş'a yenilerek ikinci olan Erdemirspor'da Genel Menajer Ömer Erdinç takımın son durumunu gazeteniz Önder'e değerlendirdi.

 

BEŞİKTAŞ SERT TAKIM

Erdinç açıklamasında şunları söyledi: İlk hazırlık maçımızı Beşiktaş ile Bolu'da oynadık. Beşiktaş sert bir takım dolayısı ile güzel bir maç oldu. 3 Periyodu başa baş giden maçta son periyotta kaybettik. Takımımızın ilk hazırlık maçı olması nedeniyle bu maçta oldukça başarılı bir performans ortaya koyduğuna inanıyorum. Onun arkasından Cevat Soydaş Turnuvası için Bursa'ya gittik. 2 Gruplu 8 takımın katıldığı turnuvada biz grubumuzda oynadığımız üç maçı da farklı skorlarla geçerek grubu lider olarak tamamladık ve diğer grubun lideri Tofaşspor ile final maçı oynadık.

 

FİNALDE TOFAŞ'A YENİLDİK

Çok iyi bir takım olan Tofaş ile başa baş mücadele ettik ilk 3 periyot önde gitmemize rağmen son bölümde oyuncumuz Emre Bayav sakatlandı dolayısıyla bu maçı da 5 sayı ile finalde kaybettik ve turnuva ikincisi olduk. Tüm bunlar bize diğer takımlardan daha hazır olduğumuzu ve daha takım olduğumuzu gösterdi. Takımımızın mücadelesinden memnunum. Oradaki spor otoriteleri de bize iyi bir takım olduğumuzu söylüyorlar. Tabi bu farklı galibiyetler hiçbir zaman ölçü değildir, bu bizim sadece hazır olduğumuzu gösterir. O yüzden biz takımımıza bakıyoruz ve şuan ki ortamından da oldukça memnunuz.

 

ERDEMİRSPOR ANTEP YOLCUSU

Antep'de 12 Eylül tarihinde turnuvaya katılacağız. 6 Takımın yer aldığı turnuvada 3'erli 2 grup olarak mücadele edeceğiz. Başarıdan ziyade takımımızın performansını ölçmesi açısından hazırlık maçları çok faydalı. Biz hazırlık maçlarına bu anlamda bakıyoruz. Emre Bayav'ın durumu ise belinde bir problem oldu ciddi bir şeyi yok. Gaziantep'deki turnuvada ihtiyaç duyulması halinde oynayabilecek. Takımımızın performansından ve teknik ekibin çalışmalarından son derece memnunum. Bu başarıları ligde de göstermek için çalışmalarımız artarak devam edecektir.