Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantısında alınan kararla Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen kahraman asker Piyade Er Doğukan Korkmaz’ın ismi, Ömerli mahallesinde ailesinin yaşadığı caddeye verildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Şehit Doğukan Korkmaz’ı bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

*

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısının ilk oturumu AKM Nikah Salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında yapıldı.

Meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin ortak aldıkları kararla Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen kahraman asker Piyade Er Doğukan Korkmaz’ın ismi, Ömerli mahallesinde ailesinin yaşadığı caddeye verildi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Şehit Doğukan Korkmaz’ı bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını belirterek şunları söyledi:

“Meclisimizde her iki grup sözcüsü ortak dilekçe verdiler. Şehidimizin ailesiyle görüştük, neresinin olması konusunda. Planda müsait olan yer vardı, zaten biz isim olan bir yeri değiştirmiyoruz. Ailenin de talep ettiği, Ömerli Mahallesi Kaynarca Caddesi ve Kurtuluş Caddelerinin birleştiği yerden başlayıp, şehidimizin ailesinin evinin önünden geçerek Hüseyin İbrahim İzmirli Caddesine kadar uzanan, Ömerli ve Ören Mahalle sınırında kalan yaklaşık olarak 900 metrelik yola Şehit Doğukan Korkmaz Caddesi ismini veriyoruz. Her iki meclis grubuna teşekkür ediyorum. İsmini orada yaşatacağız. Şehidimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

CENAZE NAKİL HİZMET ARACI ALINACAK

Meclis gündeminde yer alan, Mezarlıklar Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan bir adet çift kabinli, soğutmalı cenaze nakil hizmet aracı alınması kararı da oy birliğiyle kabul edildi.