Karadeniz Ereğli Lisesi Mezunları Derneği, 7 Şubat’ta İstanbul’da vefat eden Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin efsane öğretmenlerinden, Ereğli Lisesi Mezunu öğretmen Mustafa Turgut’un isminin Ereğli’de yaşatılması için girişimde bulunacak.

 


Karadeniz Ereğli Lisesi Mezunları Derneği, 10. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Atatürk Kültür Sitesi Nikah Salonu’nda gerçekleşen Olağan Genel Kurul yapılan saygı duruşu ardından okunan İstiklal Marşı’yla başlandı. Genel Kurul divan başkanlığına seçilen Semih Özkök gündem maddelerine geçmeden önce, 7 Şubat günü İstanbulda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ve Ereğli Pınarcık Köyü’nde toprağa verilen Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin efsane öğretmenlerinden Mustafa Turgut’un Ereğli doğumlu ve Ereğli Lisesi mezunu bir öğretmen olduğunu hatırlatarak, “bu genel kurulumuzda bir de gelenek başlatalım. Her Genel Kurula değerli bir ismimizin adını verelim. Bunun ilk adımı olarak da bu genel Kurulumuz’a Mustafa Turgut’un isminin verilmesini öneriyoruz” dedi.


Yapılan oylama sonucu Ereğli Lisesi Mezunları Derneği’nin 10 Olağan Kurulu’na öğretmen Mustafa Turgut isminin verilmesi karar altına alındı.


DİKİCİ: “ADINI EREĞLİ’DE YAŞATMALIYIZ”

Ereğli Lisesi Mezunları Dermeği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdüren ve yeni genel kurulda da yeniden yönetime seçilen Canan Dikici’de genel kurulun tamamlanması ardından yaptığı konuşmada, “Öğretmen Mustafa Turgut’u yüz yüze tanımak şansım olmadı. Tanımayı çok isterdim. Turgut şu an Ereğli Pınarcık Köyü’nde yatıyor. Ölümünün ardından bizlere ulaşan öğrencileri oldu. Bize, “biz öğrencileri olarak öğretmenimizin ölümsüzleştirilmesini isteriz” dediler. Mustafa öğretmenin köyü olan Pınarcık’ta şu an iki ilk öğretim okulu var. Yeni faaliyet dönemimizde, Mustafa öğretmenin isminin bu okullardan birine verilmesini için girişimlerde bulunacağız. Böylesi bir çabanın içerisinde olacağız” diye konuştu.


ÖZKÖK: “TARİHİ BİR KARAR ALDIK”

Genel Kurul’un divan başkanlığını yapan Semih Özkök ise “öğretmenimizin isminin yaşatılması için yapılacak her girişim önemlidir. O bu toprakların insanı ve başarılı bir öğretmendi. Bu gün burada onun ismini bu genel kurula vermek bence tarihi bir karardır. Bunun ne kadar önemli bir karar olduğu ilerleyen yıllarda bu kararı öğrenenler tarafından mutlaka takdir edilecektir. O nedenle, kararı içeren metnin sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi ve saklanması gerekiyor” dedi.


GÜNDEM MADDELERİ ONAYLANDI

Genel Kurul da ayrıca yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile mali hesap raporlarının içinde bulunduğu gündem maddeleri görüşülerek derneğin bir önceki döneme ilişkin faaliyetleri aklandı.

Geçtiğimiz dönemde derneğin yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdüren Canan Dikici genel kurula sunduğu raporda olağan faaliyetlerin yanı sıra Ereğli Lisesi’min kurumsal geleceğine de değinerek, “çok yakın bir dönemde bazı yetkili isimlerle görüşme, konuşma şansımız oldu. Ereğli Lisesi Binası şu an boş ve tavanı çökmüş durumda. Görüştüğümüz isimler bize, ‘okul yeniden yapılacak ve ismine sadece Anadolu Lisesi ilave edilecek, bu konuda her zaman size destek olacağız’ dediler. Biz bu sözlere güveniyoruz. Okulumuzun isminin ileriki yıllarda da yaşayacağına inanıyoruz” dedi.


ESKİ BAŞKANDAN, AİDAT HATIRLATMASI

Olağan Genel Kurul’un son gündem maddesi olan temenniler bölümünde söz alan eski dernek başkanlarından Cüneyt Şahinöz de “Derneğimizin hatırı sayılır bir üye mevcudiyeti var. Bunların bir kısmı şehir dışında, bir kısmına da her an ulaşmak mümkün değil. Ancak şunu bilmeliyiz ki bu tür dernekler, sivil toplum kuruluşu olmanın getirdiği gerçekten hareketle gönüllülük üzerinden görev alınan, hizmet verilen derneklerdir. Önemli bir gelir kaynağı da üye aidatlarıdır. Dernek aidat bedeli aylık 1 lira gibi cüzi bir rakam olmasına rağmen bu aidatların toplanmasında bu güne kadar hep bir sıkıntı yaşandı. Ben tüm üyelerimizin özellikle bu aidat ödeme konusunda yönetimimize yardımcı olmasını özellikle rica ediyorum” diye konuştu.


YÖNETİM BELİRLENDİ

Genel Kurul da ayrıca yapılan seçimle yeni yönetim kurulu belirlendi. Canan Dikici’nin başkanlığında yeniden oluşan ve bazı isimlerin değiştiği yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Canan Dikici, İbrahim Güneri, Serkan Galip Demiroğlu, Hüseyin Altay, Cahit Boyar, Leyhan Kozanoğlu, Fatma Güner Alan, Zerrin Yılmaz, Mehmet Yılmaz.