Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz mütehassıslarından Doktor Kemal Yurtbay, Çaycuma’da imza günü yapacak. Kendisi de bir Çaycumalı olan Yurtbay’ın imza günü, 3 Mart Cuma günü, 18.00’de, Atatürkçü Düşünce Derneğinin ikinci katında bulunan Çaycuma Kent Konseyi salonunda yapılacak. Çaycuma Belediyesi ve Çaycuma Kent Konseyinin ev sahipliğinde yapılacak olan etkinlikte, yazar, “İsraf – Bir insanlık suçu” adlı son kitabını okurlarıyla buluşturacak.

 





YAZARIN DÖRDÜNCÜ KİTABI

Daha önceleri Çağrı Karlıdağ müstear ismiyle “Bir Anne Bir Kadın Bir İnsan” adlı bir roman yayımlayan Yurtbay, ardından, “Şerival” adlı ikinci romanı ve “Bir Doktorun Trajikomik Anıları” adlı ilk anı kitabıyla okurlarını aynı zamanda buluşturdu. “İsraf – Bir insanlık suçu” adlı kitap, yazarın dördüncü kitabı olarak raflardaki yerini aldı. Kitabın daha önce Zonguldak’ta da imza günü yapıldı.

 

Yazar bu kitabı neden kaleme aldığı sorusuna, “Çocukluk, ilk gençlik dönemlerinde, toplum, tutumlu insanlardan oluşurdu. O yüzden, harcarken, yerken, içerken tutumlu olmayı ilke edinerek yetiştik. Okullarımızda da bu şekilde öğrendik. Pahalı, şık elbiselerden daha ziyade, temiz giyinmeyi öğrettiler bize. Hâlâ o tutumluluk bende sürüyor. Hâlâ lüzumsuz yanan bir lamba görsem kapatırım. Damlayan suyu kesmeye çalışırım. Son zamanlarda kamuda, toplum hayatında, evlerimizde yapılan israf içler acısı. Kitapta bunu dile getirmeye çalıştım. İsrafın emeğe, doğaya ve gelecek nesillere saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bana sorarsanız israf bir insanlık suçudur. Kitapta da bunları anlatmaya çalıştım” şeklinde yanıt veriyor.