Toprak Mahsulleri Ofisi çok büyük boyutlara ulaşan ekmek israfıyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, yılda israf edelin ekmekle 80 hastane yapılabileceğine dikkat çekti. Ekmek israfıyla hastane dışında  500 adet yurt, 500 adet okul, yada 500 km duble yol yapılabileceğine vurgu yapılan açıklamada ekmek israfıyla mücadelede yerel yönetimlerin desteğinin alınması gerektiğini ifade edildi.
Zonguldak Vali   Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre'yi ziyaret eden Toprak Mahsulleri Ofisi Akçakoca Şube Müdürü, İbrahim Ağmil, TMO Yönetim   Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mesut Köse'nin sosyal sorumluluk çerçevesinde başlattığı ekmek israfını önleme kampanyası ile ilgili olarak 'Ekmeğin , tüm dünyada insanların en temel besin kaynağı, Türk toplumunun, kutsal değerlerden birisi, zengin,fakir bütün sofralarımızın baş tacı, İsraf edilen aslında, çiftçinin alın teri, el emeği, milli servetimiz ve dünyanın birçok bölgesinde açlıktan ölen insanların hakları' olduğunu kaydederek şöyle konuştu:
'TMO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, günde 101 milyon adet ekmek üretiliyor, bunun 95 milyon adedi tüketiliyor, 6 milyon adet ekmek ise çöpe atılarak israf ediliyor. İsraf edilen günlük 6 milyon adet olmak üzere yılda 2,1 milyar adet ekmeğin yıllık maliyeti ise, 1,546 MİLYAR TL olarak hesaplanmaktadır. Bu israf yapılmasa , bu para ile 80 adet hastane, 500 adet yurt, 500 adet okul, yada 500 km duble yol yapılabilirdi. Bizim kültürümüzde ve inancımızda israfın hoş karşılanmaz ve dinimizde de haram kılındığı unutulmayıp, ekmek tüketimi konusunda çok daha hassas davranmamız gerekiyor.'.